Κοινωνία

Φόνος στα Τρίκαλα: «Μόνο να τον τρομάξω ήθελα», ισχυρίζεται ο αδελφοκτόνος

Την.. δική του εκδοχή προσπάθησε να δόσει ο 66χρονος που σήμερα σκότωσε με καραμπίνα τον ίδιο του τον αδερφό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Σαμαρτζής, ανέφερε πως ο 66χρονος ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να δολοφονήσει τον 69χρονο αδερφό του Βάϊο Μπαλντούνα, αλλά να τον… τρομάξει και ότι βρισκόμενος σε άμυνα, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, βλέποντας τον αδερφό του να κρατά δίκανο και μαχαίρι, φοβήθηκε και πυροβόλησε στον αέρα για να τον τρομάξει μην μπορώντας όμως να εξηγήσει πως τα σκάγια βρήκαν τον αδερφό και την γυναίκα του θύματος.

Ανάστατη είναι εν τω μεταξύ η τοπική κοινωνία στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Όλα έγιναν περίπου στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (25.08.2017). Ο 69χρονος Βάιος Μπαλντούνας πήγε στο πατρικό του μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί βρισκόταν ήδη ο 66χρονος αδερφός του, Κώστας.

Εδώ και χρόνια τα δυο αδέρφια είχαν διαφορές για τα περιουσιακά. Όταν ο 66χρονος έστειλε στον αδερφό του εξώδικο, εκείνος αποφάσισε να του ζητήσει το λόγο.

Όπως αναφέρουν γείτονές τους, «βρίσκονταν συνέχεια σε διαμάχη και όποτε έρχονταν εδώ μάλωναν». Και οι δυο είχαν μετακομίσει στην Αθήνα αλλά τα καλοκαίρια επέστρεφαν στο χωριό τους, όπου είχαν γειτονικά σπίτια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πατρικό τους διαμένει πλέον η κατάκοιτη μητέρα τους.

Οι δυο άνδρες τσακώθηκαν στην αυλή του σπιτιού. Ο καυγάς τους ξέφυγε και ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός πήρε μια καραμπίνα και πυροβόλησε τον 69χρονο αδερφό του, συνταξιούχο λιμενικό.

Από τα πυρά τραυματίστηκε και η 71χρονη σύζυγος του θύματος. Η γυναίκα νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων εκτός κινδύνου.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρο. Οι διασώστες μετέφεραν τον άτυχο 69χρονο στο νοσοκομείο. Εκεί, αφού πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

trikalanews.grtrikalavoice.gr, trikalaola.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ