Κόσμος

Υπό το φόβο του Κουρδιστάν, ο Ερντογάν τινάζει το ΝΑΤΟ στον αέρα: Η Τουρκία αγοράζει ρωσικά ελικόπτερα Kamov Ka-32A11VS και εισέρχεται στην Ευρασιατική Ένωση!

Του Βασίλη Καπούλα

Μεγάλη πολιτική  και στρατιωτική ήττα στον ορίζοντα για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με διπλό κτύπημα από τον Ερντογάν που μπροστά στο φάντασμα του υπό δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν φαίνεται  ότι αλλάζει  μπλοκ και μεταπηδάει στην Ευρασιατική Ένωση. 

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι θα προμηθεύσουν  με άγνωστο συνολικό  αριθμό ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων ελικόπτερο τύπου Kamov Ka-32A11VS την Τουρκία και την Ταϊλάνδη!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η   σύμβαση ειδικά για την Τουρκία αναφέρει  την προμήθεια ενδεχομένως οκτώ ελικοπτέρων  αυτού του τύπου.

«Το Ka-32 θα παραδοθεί στην Ταϊλάνδη και την Τουρκία για πρώτη φορά».

Η εταιρεία δεν ανέφερε άλλες  λεπτομέρειες.

https://youtu.be/6xnsSbaxcY4

Την ίδια στιγμή o Toύρκος Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη  να υπογράψει τελωνειακή συμφωνία με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, κάτι που προφανώς αποτελεί ‘’προάγγελο‘‘  εισόδου στον αμυντικό βραχίονα της συμμαχίας της Ανατολής …όπως ονομάζεται και αποτελείται κυρίως από Κίνα και Ρωσία, τινάζοντας όμως στο αέρα την αρχιτεκτονική ασφαλείας του ΝΑΤΟ στην Μ.Ανατολή.

‘‘Η Τουρκία θα  υπογράψει τελωνειακή συμφωνία με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU)‘‘, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Ζεϊμπέκτσι την Παρασκευή.

"Έχουμε μια πρόταση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα  διαπραγματεύσεις με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση για την υπογραφή τελωνειακής συμφωνίας. Χωρίς να παραβιάσει  την αντίστοιχη συμφωνία με την ΕΕ, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει  μια άλλη συνεργασία με την ένωση αυτή  ", δήλωσε ο Zeybekci σε διεθνή έκθεση στη Σμύρνη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αύξηση κατά 30% του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας το 2016 ήταν "μόλις η αρχή" ενώ τόνισε  ότι η νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου θα οδηγήσει σε "νέο επίπεδο εταιρικής σχέσης" τις δύο χώρες.

Κοινώς,  ο Ερντογάν "κουνάει μαντίλι" σε Ευρωπαίους και ΝΑΤΟ και όλα πλέον αλλάζουν δραματικά στην δύση  που τόσα είχε ‘’επενδύσει‘‘ στους Τούρκους.

Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε σύμφωνα με ανάλυση δύο σενάρια , είτε ενδεχομένως την θέση της Τουρκίας ... θα πάρει  η Ελλάδα που θα μετατραπεί σε υπερ―βάση του ΝΑΤΟ αναγκαστικά ελέω εξελίξεων στην Α.Μεσόγειο, είτε  λόγω Κίσσιγκερ θα επιτρέψουν οι ΗΠΑ στους Τούρκους να ‘‘επέμβουν‘‘ στο Αιγαίο σε κάποια από τα 17 νησιά που διεκδικούν, για να τους κατευνάσουν.   

Όλα είναι πιθανά αυτήν την στιγμή στην περιοχή στην οποία διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα , ενώ οι ρωσικοί  πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι να οδεύσουν στο οπλοστάσιο της Άγκυρας αλλάζοντας τα δεδομένα εντελώς.

Όσο για τα ρωσικά ελικόπτερα , πληροφορίες φέρουν ότι θα δύναται να εφοδιαστούν ακόμη και ειδικές συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου ‘‘χαμηλών δυνατοτήτων‘‘ , πολύ επικίνδυνων όμως  για το περιβάλλον του ελληνικού Αρχιπελάγους.  

Υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο  Kamov Ka-32 με  ομοαξονικό διπλό ρότορα έχει κατασκευαστεί αρχικά από την  δεκαετία του 1970. Χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που κυμαίνεται από τη μεταφορά και τον έλεγχο  πυρκαγιάς, σε επιχειρήσεις διάσωσης αλλά και …..σε  επιχειρήσεις μυστικών αποστολών Η/Πολέμου με την πρόσφατο μάλιστα την εμφάνιση του στην Συρία .

Τονίζουμε σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας, δημοσιοποίησαν ένα  «εξαιρετικά εναέριο υπερ-όπλο», με την κωδική ονομασία Ka-35 (παραλλαγή του Κα-32)που  ήδη πετάει  στον ουρανό πάνω από τη Συρία.

Το ελικόπτερο είναι πανομοιότυπο με το Κa-32  και είναι εξοπλισμένο με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα  πυρός για στόχους επί του εδάφους. Ενα ελικόπτερο το οποίο στις διάφορες διαμορφώσεις του παρέχει πλεονεκτήματα στους Ρώσους  πιλότους και κυρίως την εκ των προτέρων προειδοποίηση για πιθανές  πυραυλικές απειλές.

Πρόκειται για το  σύστημα Richag  που είναι τοποθετημένο στην βάση του ελικοπτέρου αυτού . Δεν  υπάρχει τρόπος  καταστολής του από κανένα γνωστό ηλεκτρονικό  σύστημα αντιμέτρων .

https://youtu.be/J-QYnZvbcOo?t=15

(Σχετικό βίντεο απο Συρία με το νέο ρωσικό ελικόπτερο Η/Π)

Τα ρωσικά ηλεκτρονικά αντίμετρα  έχουν  σχεδιαστεί για να τυφλώνουν ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης με σκοπό την προστασία των αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAVs, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια  σε πυραύλους «αέρος-αέρος» και «εδάφους-αέρος», αλλά  και άλλα  αμυντικά συστήματα  σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με φήμες, αυτός ο « εξοπλισμός είναι επίσης σε θέση να «σπάσει» τις γραμμές επικοινωνίας και να καταστείλει οποιαδήποτε  άλλο ηλεκτρονικό σύστημα. Είναι  πιθανόν σε αυτό το σύστημα να οφείλεται ακόμη και η διακοπή της λειτουργίας του Internet που είχε παρατηρηθεί στη Συρία.

Ποια έκδοση όμως θα προμηθευτούν οι νέο―οθωμανοί Τούρκοι και με τι θα είναι εφοδιασμένα τα νέα τουρκικά πλέον ελικόπτερα αυτού του τύπου;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ