Κοινωνία

Υπόθεση NOOR1: Ο Δ.Τσοβόλας ανέλαβε την υπεράσπιση Νίκου Συντυχάκη, βασικού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ανέλαβε την εβδομάδα που πέρασε την εκπροσώπηση του βασικού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Νίκου Συντυχάκη.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε και αυτός μέλος του βασικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Επανήλθε στη μάχιμη δικηγορία και έστησε από την αρχή το γραφείο του.

Ανέλαβε τον Νίκο Συντυχάκη παραμονές της κλήσης του να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Συντυχάκης, στέλεχος των επιχειρήσεων Μαρινάκη, βρέθηκε από τις τελωνειακές αρχές να μεταφέρει αδήλωτο ποσό σε ρευστό ύψους 620.000 ευρώ, σε βαλίτσα, προερχόμενος από το Ντουμπάι. Ο Συντυχάκης πιάστηκε στα πράσα, το ποσό κατασχέθηκε ως «αδήλωτο» και άρα ως «μαύρο χρήμα».

Αργότερα η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης της διακίνησης μαύρου χρήματος χαρακτήρισε τα δίχως παραστατικά ή άλλα δικαιολογητικά και «αδήλωτα» 620.000 ως «ναυτιλιακό συνάλλαγμα». Ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις από την ανεξάρτητη Αρχή.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γνωρίζει άριστα όλα τα παραπάνω. Μάλιστα, σε μία πολύ πρόσφατη επαφή του με την Εισαγγελία Πειραιά ήταν ταυτόχρονα εριστικός, απαιτητικός αλλά και απειλητικός, προκειμένου να αποσπάσει και νέα παράταση για να καταθέσει ο πελάτης του. Αυτά εκμυστηρεύονται καλά ενημερωμένοι νομικοί κύκλοι στο μεγάλο λιμάνι.

Τελικά, ο Συντυχάκης έχει κληθεί την Παρασκευή στο δικαστικό μέγαρο της οδού Σκουζέ στον Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...