Κόσμος

Υπερπτήση F/A-18E Super Hornet πάνω από το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο (εικόνες, βίντεο)

Μια συμβολική αλλά με νόημα διέλευση πραγματοποίησαν μαχητικά του αμερικανικού Ναυτικού πάνω από το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth (R08) κατά τη διάρκεια της άσκησης Saxon Warrior 2017.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο F/A-18E Super Hornet της Μοίρας VFA-31 “Tomcatters” και ένα διθέσιο F/A-18F Super Hornet της Μοίρας VFA-213 “Blacklions” τα οποία πέταξαν πάνω από το Queen Elizabeth στις 5 Αυγούστου.

Η άσκηση σχεδιάστηκε προκειμένου να εμβαθύνει τις δυνατότητες συνεργασίας και διαλειτουργικότητας ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρων ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν ρεαλιστικά σε κρίση και να αποτελέσουν αξιόπιστη δύναμη αποτροπής απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

https://www.youtube.com/embed/3XItJ0f96yw

Παράλληλα στελέχη του βρετανικού Ναυτικού είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν επί του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS George HW Bush (CVN 77) και να εκπαιδευτούν σε κύριες ειδικότητες επί του πλοίου όσο και στο κατάστρωμα για την εξυπηρέτηση των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Πλοίαρχο Betton, διοικητή της Ομάδας Μάχης του HMS Queen Elizabeth ανέφερε ότι το νέο αεροπλανοφόρο μαζί με το υπό ναυπήγηση HMS Prince of Wales θα αποτελέσουν ένα τεράστιο βήμα για την αμυντική ικανότητα της Μ. Βρετανίας εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή επιχειρησιακής δράσης με αεροπλανοφόρα στο Royal Navy.

https://youtu.be/qCqtjr0sVU0

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές