Κόσμος

Τύμπανα πολέμου: Μυστηριώδης πυρηνική (;) υποβρύχια έκρηξη προκαλεί σεισμό 7,1 Ρίχτερ στο Γκουάμ - Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έδωσε εντολή για στρατιωτική επιχείρηση στον Ειρηνικό Ωκεανό - Βίντεο


Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έδωσε εντολή στον Βορειοκορεατικό στρατό να ετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που έλαβε χώρα 25 μίλια ΒΔ της νήσου Γκουάμ. Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για κάποιου είδους υποβρύχια πυρηνική δοκιμή. Πάντως εντύπωση προκαλεί ότι το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 100 μίλια, δηλαδή στα 160 χιλιόμετρα βάθος, γιαυτό και το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος από τον μεγάλο σεισμό. Πάντως η σύμπτωση γύρω από τη νήσο Γκουάμ είναι μεγάλη.

Ταυτόχρονα η Νότια Κορέα κυκλοφόρησε νέες εικόνες από βίντεο ενός προγράμματος δοκιμής πυραύλων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και δείχνει την εκτόξευση δύο πυραύλων, ένα με εύρος 500 χιλιομέτρων και το άλλο με βεληνεκές 800 χιλιομέτρων, ως απάντηση στα... παιχνίδια της Βόρειας Κορέας.

Οι δοκιμές ήταν οι τελευταίες πριν από την ανάπτυξη των πυραύλων, δήλωσε η κρατική υπηρεσία άμυνας της Νότιας Κορέας (ADD), όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το ADD δήλωσε ότι οι πύραυλοι θα χρησιμεύσουν ως βασικά στοιχεία στο σχεδιασμό χτυπημάτων της Νότιας Κορέας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν πυραυλική ικανότητα με ακρίβεια ανωτάτου επιπέδου και δύναμη για να χτυπήσουν οποιουσδήποτε στόχους στη Βόρειο Κορέα, αν είναι απαραίτητο», ανέφερε το ADD. «Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά τις πυραυλικές δυνάμεις αλλά και την κάλυψη».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMNDKOR%2Fvideos%2F1427660367288926%2F&show_text=0&width=560

«Η εκτόξευση του  πυραύλου  «Hwaseong-12», η οποία πραγματοποιήθηκε 29 του Αυγούστου πάνω από το ιαπωνικό έδαφος, ήταν απλά το  «πρελούδιο» για την επικείμενη επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Γκουάμ».

Αυτή ήταν η  δήλωση που πραγματοποιήθηκε  από τον αρχηγό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας  Kim Jong Un, αναφέρει το ρωσικό ,πρακτορείο ειδήσεων Rusia Today .

«Η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλους είναι το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στην περιοχή του Ειρηνικού και ένα σημαντικό προοίμιο για δράσεις για τον περιορισμό της νήσου Γκουάμ», ανέφερε το Βορειοκορεατικό  Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Έχει αναφερθεί ότι η εκτόξευση πυραύλου πραγματοποιήθηκε απευθείας από την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, καθώς την  παρακολουθούσε προσωπικά ο ηγέτης  της χώρας Κιμ .

Μετά την εκτόξευση συγκλήθηκε στην Νέα Υόρκη, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πρώτη απόφαση να χαρακτηριστούν οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας ως  απειλή για τον πλανήτη, αλλά καμία απόφαση σχετικά με νέες κυρώσεις δεν έχει  ληφθεί κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέζνια κατά τη συνάντηση δήλωσε ότι η Μόσχα καλεί την Πιονγιάνγκ να περιορίσει την ανάπτυξη των πυραύλων και πυρηνικών προγραμμάτων.

«Είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν λέγοντας ότι τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της ΛΔΚ πρέπει να διακοπούν  γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση. Η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα  αποτελεί  σοβαρή απειλή για τη ναυτιλία και την εναέρια κυκλοφορία στην περιοχή και απειλεί  αμάχους, που σε αυτή την περίπτωση είναι  οι πολίτες της Ιαπωνίας», δήλωσε  ο Ρώσος διπλωμάτης .

Ο Ρώσος διπλωμάτης  τόνισε ότι μια στρατιωτική λύση στο πρόβλημα της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορεί να αποτελεί «απάντηση» , και για να εξομαλυνθεί η κατάσταση πρέπει να ληφθούν κατάλληλα κατά πρώτο λόγο και στη Νότια Κορέα, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στα προβλήματα της κορεατικής χερσονήσου. Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αναφέρει σαφώς το γεγονός αυτό», δήλωσε ο ίδιος .

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, για την εξομάλυνση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο απαιτείται μια προσέγγιση που θα περιλαμβάνει τόσο τον τερματισμό των πυραυλικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας μαζί με  τις πυρηνικές δοκιμές, όσο και την άρνηση για την κατασκευή στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένης όμως  και της εγκατάστασης  αμερικανικών πυραύλων  THAAD στην Ν.Κορέα .

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώθηκε και πάλι μετά από μια εκτόξευση  βαλλιστικού πυραύλου που δείχνει ότι η Β.Κορέα διαθέτει πυραύλους ικανούς να κάνουν μεγάλη «ζημιά», απλά δεν έχει ακόμα ικανούς αριθμούς στο οπλοστάσιο της για να αποτελεί φόβητρο .

Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi, με τη σειρά του, τόνισε ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν θα λάβει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η περίπτωση όμως του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι μοναδική θα λέγαμε , ο Κιμ είναι επικίνδυνος …πολύ επικίνδυνος και έχει λάβει πολλά "μέτρα" σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ για να προκαλέσει σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ, ασύμμετρα πλήγματα σε δυτικές κοινωνίες που δεν θα είναι καθόλου προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο.

Δείτε εικόνες από την εκτόξευση

https://youtu.be/iBCqVHW2SCo

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...