Μέση Ανατολή

Το Ιράν ενέκρινε κονδύλι 500 εκατ. δολαρίων για βαλλιστικό πρόγραμμα ως απάντηση στις ΗΠΑ

Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα, ως απάντηση στον «τυχοδιωκτισμό» των Ηνωμένων Πολιτειών, τη διάθεση 520 εκατ. δολαρίων (440 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν και την ενίσχυση των περιφερειακών δραστηριοτήτων των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του καθεστώτος.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν πρόκειται παρά για την πρώτη ενέργειά μας», προειδοποίησε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, αφού ανακοίνωσε την υπερψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία μιας σειράς μέτρων με στόχο «να αντιμετωπισθούν οι τρομοκρατικές και τυχοδιωκτικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή».

Διακόσιοι σαράντα βουλευτές (από τους 244 παρόντες) ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη χορήγηση 260 εκατ. δολαρίων για την «ανάπτυξη του πυραυλικού προγράμματος» και ένα ισόποσο ποσό για τη Δύναμη Κοντς, τον κλάδο των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδιος για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η ψηφοφορία αυτή πραγματοποιήθηκε μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο κατά του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...