Μέση Ανατολή

Τεράστιο φιάσκο συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Διεκόπηκε η παράδοση 2 μαχητικών F-35 «Adir» στο Ισραήλ λόγω τεχνικού προβλήματος - Φανταστείτε τι θα γίνει με τα τουρκικά...

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F-35 ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ

Σύμφωνα με κανάλι του Ισραήλ το οποίο επικαλείται την ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας JPost, η παράδοση  δύο αμερικανικών μαχητικών   πέμπτης γενιάς F-35 «Adir», ματαιώθηκε από τις ΗΠΑ  λόγω  νέων σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που διαπιστώθηκαν προηγουμένως στα αεροσκάφη αυτής παρτίδας .

Το πλήγμα για την ομαλή διαδικασία παράδοσης είναι μεγάλο , δημιουργώντας αυτόματα συνειρμούς για το τι ακριβώς αναμένει τους Τούρκους υπό την ηγεσία του Ερντογάν, σχετικά με την παραλαβή των πρώτων έξι αεροσκαφών του ιδίου τύπου.

Οι νέο-οθωμανοί έχουν να δουν πολλά και να «κατανοήσουν» ακόμη περισσότερα για το ίδιο θέμα .

https://youtu.be/8bRANcN3bSA?t=1

Η επίλυση τώρα των τεχνικών  προβλημάτων για τα υπό παραλαβή μαχητικά αεροσκάφη για το  Ισραήλ δεν έχει ακόμη βρεθεί, αλλά οι Αμερικανοί  μηχανικοί αποφάσισαν να προβούν  σε έλεγχο σχετικά με τη λειτουργία όλων των συστημάτων, των υπό παράδοση  αεροσκαφών για να  μην βρεθούν πάλι εξ απήνης.

Αυτό ενδεχομένως σημαίνει νέα καθυστέρηση στην παραλαβή των αεροσκαφών αυτών.

Η περαιτέρω παράδοση θα είναι δυνατή μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών.

Ένα αντίστοιχο σχόλιο εκδόθηκε από την υπηρεσία τύπου της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας IDF με αναφορά στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σήμερα έχει στην δύναμη της μαχητικά 5ης  γενιάς F-35 «Adir» και τον επόμενο μήνα, ο Ισραηλινός Στρατός θα αποκτήσει τέσσερα ακόμη αεροσκάφη», τονίζει το Τελ Αβίβ σε μια δήλωση στήριξης.

Γενικά, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σχεδιάζει να ολοκληρώσει την παράδοση των πρώτων 33 μαχητικών το 2021.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτυχία των παραδόσεων δεν συνέβη από  υπερβολική αντίδραση , αλλά η «ανησυχία» των Αμερικανών μηχανικών για τη λειτουργικότητα των πολεμικών αεροσκαφών τους είναι πλήρως δικαιολογημένη.

Το σημαντικό γεγονός είναι ότι μέσα σε μια σύντομη περίοδο λειτουργίας και δοκιμών, το μαχητικό αεροσκάφος  F-35 κέρδισε μια παρά πολύ κακή φήμη λόγω μόνιμων θραύσεων ή δυσλειτουργιών.

Για παράδειγμα, στις 10 του Ιουνίου 2017, μαχητικό  F-35 προσγειώθηκε κακήν κακώς  στο έδαφος στην  βάση Lukes της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αριζόνα λόγω  βλάβης των συστημάτων υποστήριξης ζωής.

https://youtu.be/1k3PSmHCHvk

Οι πιλότοι βρέθηκαν να έχουν έλλειψη οξυγόνου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 48 αεροσκάφη από τα 55 είχαν αυτή τη δυσλειτουργία και έχουν  σταλεί για επιθεώρηση.

Στις 23 Ιουνίου 2017, διακόπηκαν όλες οι  πτήσεις και πάλι στην Αριζόνα λόγω της τεχνικής δυσλειτουργίας του αυτόνομου επίγειου εξοπλισμού.

Πιο νωρίτερα, το F-35 είχε ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Δεν λειτουργούσε ορθά το εκτινασσόμενο κάθισμα και δεν μπορούσε να γίνει χρήση του από  πιλότο, το βάρος του οποίου δεν έφτανε τα 62 κιλά.

Ακόμα πιο  πριν , υπήρχαν δυσλειτουργίες στο σύστημα ψύξης. Σε γενικές γραμμές, το F-35 είναι ένα αμφιλεγόμενο αεροσκάφος λόγω των συνεχών αποτυχιών και βλαβών του.

Σε περίπτωση όμως που τα παραλάβουν όλα τα αεροσκάφη  οι Τούρκοι,  στο Αιγαίο  όσα  δεν "πέφτουν" από μόνα τους λόγω μηχανικών βλαβών  θα τα καταρρίπτουν οι Έλληνες πιλότοι που είναι άσσοι στο σημάδι και ας πρόκειται για αεροσκάφος 5ης γενιάς.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ