ΗΠΑ

Τέξας: 450.000 αναμένεται να χρειαστούν βοήθεια μετά τον τυφώνα

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν ότι επιδιώκουν να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν στο Τέξας ομοσπονδιακούς πόρους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, καθώς περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν αρωγή.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) Μπροκ Λονγκ δήλωσε ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια. Πρόσθεσε πως θα ικανοποιηθεί επίσης αίτημα του κυβερνητη της Λουιζιάνα να κηρυχθεί και εκεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Επιχειρούμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε πολύ εκτεταμένη περιοχή, σε περισσότερες από 30 με 50 επαρχίες που έχουν ενδεχομένως πληγεί στο Τέξας», δήλωσε ο κ. Λονγκ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Το Μηχανικό του Στρατού αρχίζει να απελευθερώνει νερό από δύο φράγματα στην περιοχή του Χιούστον, κάτι που θα προκαλέσει πλημμύρες στις γύρω κοινότητες, επειδή η στάθμη στα φράγματα ανέβηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

Το σώμα ανακοίνωσε ότι πρέπει να απελευθερωθεί νερό τώρα ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη ροή υδάτων από τα φράγματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ