Κόσμος

Συναγερμός στη Βαρσοβία - Επίθεση με μαχαίρι έξω από συναυλία της μπάντας, που ακύρωσε χθες εμφάνιση στο Ρότερνταμ (εικόνες, βίντεο)


Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκε άνδρας που φέρεται να ήταν οπλισμένος με όπλο και μαχαίρι στο κέντρο της Βαρσοβίας.

Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη, ο οποίος επιχείρησε να μπει στο συναυλιακό χώρο, όπου επρόκειτο να παίξει η αμερικανική μπάντα Allah-Las, η συναυλία της οποίας ακυρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ρότερνταμ καθώς υπήρχαν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση.

Ο αστυνομικός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και τα τραύματά του δε φαίνεται πως είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη στις 3:30 το μεσημέρι τοπική ώρα ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, είναι ένας 24χρονος Ισραηλινός, γεγονός που δεν επιβεβαιώνουν ωστόσο οι επίσημες αρχές.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ράφαλ Ρετμάνιακ ανέφερε ότι «Δε γνωρίζουν αν αυτό το επεισόδιο σχετίζεται με τη συγκεκριμένη συναυλία ή οποιοδήποτε άλλο event στην Βαρσοβία».

Προς το παρόν, το περιστατικό δε φαίνεται να επηρεάζει το πρόγραμμα της μπάντας, η οποία σχεδιάζει να εμφανιστεί κανονικά το βράδυ της Πέμπτης.

https://twitter.com/Wolfgang_H/status/900785916540792832
https://twitter.com/Behind__News/status/900766270139793408
https://twitter.com/AmichaiStein1/status/900782447373287424

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ