Κόσμος

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Ιράν-Ρωσία κατασκευάζουν εργοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων στις ακτές της Συρίας; (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Επικίνδυνα και τρομερά ‘’μαντάτα‘’ έρχονται από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και την περιβόητη Mossad για  την Συρία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο  θερμές εστίες πολέμου στον πλανήτη και στην οποία από ότι όλα δείχνουν ετοιμάζονται  νέοι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι .

https://youtu.be/tA1V9CLWU9M?t=5

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και ξένα άρθρα, ανέφεραν τα ευρήματα των υπηρεσιών πληροφοριών τους σχετικά με την κατασκευή ιρανικής στρατιωτικής μονάδας για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας εμβέλειας  …με ρωσική τεχνική και συμβουλευτική βοήθεια για λογαριασμό των Ιρανικών δυνάμεων στην Συρία , του συριακού στρατού και πιθανόν της Χεζμπολάχ, …μακριά από τα ‘‘μάτια της Δύσης‘‘.

Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι  μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, και αυτό δεν πρέπει να ξεχνούμε σε καμία περίπτωση.

Η τοποθεσία που δημιουργείται το ‘‘εργοστάσιο‘’ συναρμολόγησης των ιρανικής κατασκευής πυραύλων ευρίσκεται κατά τους ισχυρισμούς αυτών των πηγών , κοντά στην πόλη Banijas, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της ακτής της Συρίας, και είναι εξίσου απομακρυσμένη από την Τουρκία προς τα βόρεια και από τον Λίβανο προς τα νότια.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες υποστηρίζουν  αυτήν την πληροφορία υψίστης σημασίας  με δορυφορικές εικόνες που δείχνουν την κατασκευή της  ιρανικής εγκατάστασης και την  συγκρίνουν με  μια παρόμοια εγκατάσταση  κοντά στην Τεχεράνη.

Επιβεβαίωση αυτών των τρομερών ‘‘πληροφοριών‘’ έχουμε τόσο από τον ρωσικό τύπο όσο και από την γερμανική εφημερίδα  Deutsche Welt am Sonntag, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι ευρισκόμαστε κοντά σε εξελίξεις , καταιγιστικού χαρακτήρα από  την πλευρά του Ισραήλ, το οποίο δεν πρόκειται να ‘’αφήσει‘’ την δημιουργία αυτού του εργοστασίου κατασκευής πυραύλων ‘‘σε  χλωρό κλαρί‘’.

Η γερμανική εφημερίδα  Deutsche Welt am Sonntag ενημερώνει για την δημιουργία εγκατάστασης βαρέως πυραυλικού οπλισμού, η οποία· καταστρατηγεί σαφέστατα την απόφαση 2231 του  για την κατασκευή  και  συντήρηση πυραυλικού εξοπλισμού του Ιράν.

Η  γερμανική εφημερίδα , με αναφορά σε  δυτικές μυστικές υπηρεσίες και πηγές , δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με το νέο σχέδιο ιρανικής υπηρεσίας  πυραύλων σε συριακό έδαφος .

Το περιοδικό, επικαλούμενο πηγές Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρει ‘‘μυστική‘‘ στο ευρύ κοινό ,  πτήση ιρανικού αεροσκάφους που προσγειώθηκε τον Ιούνιο στην ρωσική βάση της  Hmeymim, και παρέδωσε προς τη ρωσική πλευρά πολύτιμα εξαρτήματα  πυραύλων . Άλλο φορτίο με στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκε από το λιμάνι της ρωσικής βάσης της Ταρτούς  με μεγάλο εμπορικό πλοίο με το όνομα ‘‘Σπάρτη ΙΙΙ‘‘.

Λίγες μέρες πριν το πλοίο είχε φορτώσει από  λιμάνι του Novorossiysk και είχε προορισμό την Συρία.

Το ψήφισμα 2231, που εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τον ΟΗΕ είναι μέρος της αποκαλούμενης «πυρηνικής συμφωνίας» με το Ιράν και της σαφής  απαγόρευσης από τα έξι ‘‘πυρηνικά‘‘ κράτη μέλη του ΟΗΕ, που δεν επιτρέπει  την  «παράδοση, πώληση ή μεταφορά όλων των τύπων πυρομαχικών, μεγάλου διαμετρήματος,  πυρομαχικών για μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία, πυραύλους και συστήματα πυραύλων.»

Η Welt am Sonntag γράφει ότι η νέα διαδρομή  λαθρεμπορίου  όπλων αποτελεί απόδειξη της ακόμη στενότερης στρατιωτικής συνεργασίας και  συντονισμού μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, στο πλαίσιο της  συμμετοχής τους στον συριακό εμφύλιο πόλεμο με την πλευρά του Μπασάρ Άσαντ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πρόσφατα ότι το Ιράν γίνεται όλο και αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ ακόμη και απο την  Συρία, ειδικά  μετά από όλο και πιο βέβαιη ήττα του ισλαμικού  κράτους .

Αυτές οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα της επικείμενης ‘’δράσης‘‘ της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με αιφνιδιαστικού τύπου αεροπορικές επιδρομές, μόνο που η Μόσχα φέρεται να έχει αποφασίσει να ‘’κλειδώσει‘‘ συγκεκριμένες περιοχές με την χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων και ηλεκτρονικών όπλων που θα τυφλώνουν τον οποιονδήποτε επικείμενο ‘εισβολέα‘’.

Αυτή τη στιγμή, η ρωσική τεχνολογία είναι ικανή να δημιουργεί μόνο τοπικές ζώνες "μπλοκαρίσματος", δημιουργώντας  μια ομπρέλα μέσω της οποίας τα ηλεκτρονικά σήματα δεν περνούν‘, εξήγησε Ρώσος ειδικός. Στο μέλλον, το σύστημα θα εξελιχθεί ώστε να καλύπτει το μέγιστο έδαφος.

Το Ισραήλ από την δική του πλευρά παρέλαβε και έχει καταστήσει επιχειρησιακά τα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη  F-35, τα οποία διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες πρόκλησης μακρού βεληνεκούς πλήγματος από πυραύλους αέρος-εδάφους ..από απόσταση ασφαλείας,  και αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο προσόν σήμερα. Το σίγουρο όμως είναι ότι ειδικά για αυτό το θέμα θα έχουμε πολύ γρήγορα…..εξελίξεις.

 

https://youtu.be/d6ux1kHfmSo?t=8

https://youtu.be/94AugeDB2JA?t=2

 

https://youtu.be/DIoX_q-LrRs?t=3

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ