Πολιτική

Στο κάμπινγκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας! [εικόνες]

Το «εναλλακτικό» κάμπινγκ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας.

Στο «Apollo Village» βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο Πρέσβης της Βενεζουέλας, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κυριάρχησαν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Βενεζουέλα και στο καθεστώς Μαδούρο.

Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να έχουν επίσημο προσκεκλημένο τους τον πρεσβευτή της χώρας Φαρίντ Φερνάντεζ, σε μια εκδήλωση που είχε τίτλο, «Η γη του Μπολίβαρ σε αναβρασμό: Μια συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική». Σε αυτήν, έγινε λόγος εκτός των άλλων, για την άδικη δυσφήμηση της χώρας και την επίθεση που δέχεται.

Η πρόσκληση έγινε παρά το γεγονός ότι οι εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα κρίθηκαν παράνομες απο την ΕΕ και την Κομισιόν, ενώ πολλές δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και συλληφθεί από το αυταρχικό καθεστώς.

Το Σάββατο έφτασε στο Γιαννιτσοχώρι η Έφη Αχτσιόγλου η οποία ήταν εκ των βασικών ομιλητών στη συζήτηση «ΣΥΡΙΖΑ και εξουσία: Στρατηγική, όρια και δυνατότητες αριστερής πολιτικής» που ακολούθησε. Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Σωτήρης Αλεξίου από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και γνωριμία με ξένες αντιπροσωπείες της Αριστεράς από την Ευρώπη και τον κόσμο που έχουν λάβει πρόσκληση να βρεθούν στο camping. Στις 7.30 το απόγευμα θα ακολουθήσουν συνελεύσεις Σπουδάζουσας, μαθητών και εργαζομένων.

Οι δράσεις των φετινών εναλλακτικών διακοπών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνονται την Τρίτη με το workshop, «Κατασκευάζοντας το συλλογικό, περνώντας από το εγώ στο εμείς. Πρακτικές και βιωματικές προσεγγίσεις», με τους νέους να αναχωρούν από το camping την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ