ΗΠΑ

Στα »βάραθρα» η δημοτικότητα του Τραμπ – Οι Αμερικάνοι δεν πιστεύουν τα όσα λέει

Στο ''ναδίρ'' έχει φτάσει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN, καταγράφει ιστορικό χαμηλό, ενώ τα 3/4 των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούνε από τον Λευκό Οίκο.

Ποσοστό 38% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης (SSRS) του CNN, ενώ ποσοστό 56% των συμμετεχόντων δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Μόλις ένας Αμερικανός πρόεδρος είχε ποσοστό αποδοχής κάτω του 50% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με τα δεδομένα των σύγχρονων δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ. Ήταν ο Μπιλ Κλίντον με ποσοστό αποδοχής 44%, την ίδια χρονική περίοδο του 1993.

Περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στη νέα δημοσκόπηση (47%) εκφράζουν την σοβαρή αντίθεσή τους με τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ το 24% δηλώνει ότι σχολιάζει θετικά τον τρόπο δράσης του Αμερικανού προέδρου.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μειώθηκε από το 73% τον Φεβρουάριο, στο 59% σήμερα. Μεταξύ των λευκών που δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο κι αποτέλεσαν την ισχυρή εκλογική βάση του Τραμπ, το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του βρίσκεται στο 35% και είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Σε υψηλά ποσοστά παραμένει και η μη αποδοχή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς που καταγράφεται στο 80%.

Παράλληλα, μειώνεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο Τραμπ μπορεί να δρομολογήσει την πραγματική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ. Έτσι, ποσοστό 43% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση δηλώνει ότι “ ο Τραμπ μπορεί να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται οι ΗΠΑ,” έναντι ποσοστού 48% τον Απρίλιο. Το ποσοστό όσων υποστήριζαν ότι “μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κυβέρνηση” καταγράφεται σήμερα στο 39% έναντι ποσοστού 44% τον Απρίλιο.

Η δημοσκόπηση εντοπίζει επίσης, μεγάλο ποσοστό αμφιβολίας για τις πληροφορίες που δίνει στην δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος. Μόλις το 1/4 των Αμερικανών, ποσοστό 24% δηλώνουν ότι εμπιστεύονται όλες τις πληροφορίες ή τις περισσότερες από αυτές που δημοσιοποιούνται επίσημα από τον Λευκό Οίκο. Από την άλλη μεριά, ποσοστό 30% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται “απολύτως τίποτα” από όσα ακούει και προέρχονται από το προεδρικό γραφείο.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, ποσοστό 50% δηλώνει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τις περισσότερες από τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί ο Λευκός Οίκος.

Η επιχειρηματική εμπειρία του Τραμπ και η ικανότητά του να φέρει την αλλαγή στις ΗΠΑ, ήταν δύο από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα του Αμερικανού προέδρου, ενώ οι “ρωγμές” που προκλήθηκαν στην βάση των υποστηρικτών του, δημιουργούν μία νέα πολιτική εικόνα σήμερα.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των ανεξάρτητων που τείνουν προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι ο Τραμπ μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την αμερικανική κυβέρνηση έχει μειωθεί κατά 10% από την δημοσκόπηση του Απριλίου (CNN/ORC). Μεταξύ των λευκών χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση το 50% βλέπει τον Τραμπ σαν αποτελεσματικό μάνατζερ. Η ίδια κατηγορία ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τραμπ μπορεί να φέρει την αλλαγή σε ποσοστό 58% σήμερα, έναντι ποσοστού 64% τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...