Κοινωνία

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των παιδιών για το ίδρυμα - κολαστήριο στον Πειραιά

Με κάθειρξη 40 χρόνων χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο 86χρονος Κ.Λ πρώην διευθυντής του ιδρύματος παιδικής προστασίας «Παιδικό Σπίτι», στον Πειραιά.

Κρίθηκε ένοχος για τα τρία αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.

Το "κουβάρι" άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο 13χρονος Γιώργος παιδί με νοητική στέρηση άρχισε να μιλάει στην δασκάλα του για όσα τραγικά βίωνε στο κολαστήριο του Πειραιά. "Ο πρόεδρος (Κ.Λ) με αποκαλούσε το κορίτσι μου, με απομόνωνε στο ασανσέρ, στις αποθήκες του υπογείου και στις τουαλέτες,όπως και στο σπίτι του στη Δροσιά, όπου πηγαίναμε το καλοκαίρι και αρκετά με τα παιδιά. Μας έβαζε να καθαρίζουμε τον πρώτο όροφο και μετά μας θώπευε, μας κουρέλι."

Άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος κατήγγειλαν: "Φύλαγε τα νώτα του, διάλεγε τα πιο αδύναμα παιδιά πρόσεχε να μην υπάρχουν μπροστά τρίτοι. Προτιμούσε τα παιδιά που δεν έφερναν αντίσταση, έπιανε τα γεννητικά τους όργανα και τα οπίσθια, τα δάγκωνε στο λαιμό και στα χείλη".

Το γεγονός πως η εγκληματική δράση του διευθυντή σταμάτησε πολλά χρόνια μετά,καταδεικνύει με τον πλέον επίσημο τρόπο τα "κενά" που υπάρχουν στα διάφορα κατά εφημισμό ιδρύματα παιδικής προστασίας της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ