Κόσμος

Ρουάντα: Ο Καγκάμε επανεξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 99%

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Ρουάντα Πολ Καγκάμε κέρδισε τις εκλογές στην αφρικανική χώρα εξασφαλίζοντας μια τρίτη θητεία.

Αποτέλεσμα που δεν εκπλήσσει κανέναν, εντός ή εκτός της Ρουάντα. Ο Καγκάμε έχει λάβει πολλούς επαίνους για τη σταθερότητα στην μικρή αφρικανική χώρα μετά τη γενοκτονία του 1994, κατά την οποία υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 800.000 Τούτσι και μετριοπαθείς Χούτου, αλλά έχει δεθεί και πολλές κατηγορίες για τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης.

Ο Καγκάμε κέρδισε σαρωτική νίκη στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές της χώρας του, στις 25 Αυγούστου 2003 με 95,5% των ψήφων. Ο μόνος του πολιτικός αντίπαλος Παστέρ Μπιζιμούνγκου, είχε παραιτηθεί και τεθεί υπό περιορισμό κατ' οίκον.

Τον Νοέμβριο του 2006 διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία έπειτα από δικαστική απόφαση από γαλλικό Δικαστήριο που ζητούσε την σύλληψη ανώτατων αξιωματούχων της Ρουάντα με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για την κατάρριψη του αεροσκάφους του προέδρου Χαμπιαριμάνα το 1994. Ο ίδιος ο Καγκάμε κατηγορήθηκε ότι διέταξε την κατάρριψη του αεροπλάνου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...