Κόσμος

Πολωνική εκκλησία προς ιερείς: Μην παιδιαρίζετε χρησιμοποιώντας emojis!

Στην... πυρά στέλνει τα emojis η Πολωνική εκκλησία, η οποία επέπληξε τους ιερείς της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η διάνθιση κειμένων με… γελαστές φατσούλες κάνει τα έγγραφα να μοιάζουν «παιδικά».

«Ζητάμε από τους ιερείς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα emoticons στα ενημερωτικά δελτία των ενοριών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο» ανέφερε ο πατέρας Maciej Szczepaniak,εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Πόζναν στη δυτική Πολωνία.

«Αυτό θεωρείται συνήθως σαν παιδιάστικη συμπεριφορά», ανέφερε ο υψηλόβαθμος ιερέας στη δημόσια δήλωσή του, η οποία συμπεριέλαβε… ένα emoticon ως παράδειγμα.

«Τα ανακοινωθέντα των ενοριών έχουν ως αντικείμενο θρησκευτικό περιεχόμενο, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να καθίστανται κιτς», πρόσθεσε ο Szczepaniak.

«Η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο» δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιερέας. «Σε μερικές περιπτώσεις, οι ιερείς χρησιμοποιούσαν emoticons σε κάθε παράγραφο» πρόσθεσε εκνευρισμένος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης