ΗΠΑ

«Πογκρόμ» κατά των ελληνοαμερικανών στο Λευκό Οίκο από το «βαθύ» αμερικανικό κατεστημένο και πρόβλημα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Σκούρα» τα πράγματα για τους Eλληνοαμερικανούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ οι οποίοι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» μετά τις αλλεπάλληλες ήττες σε Κογκρέσο και Γερουσία νομοσχέδιων τα οποία δεν εγκρίθηκαν, και των συνεχιζόμενων ερευνών για την υπόθεση του πρώην διευθυντή του FBI.   

Τον Λευκό Οίκο σε μικρό χρονικό διάστημα εγκατέλειψαν δύο Ελληνοαμερικανοί στους οποίους είχε εναποθέσει πολλές ελπίδες και  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φυσικά  η ελληνική ομογένεια.

Ο Ρέινς Πρίμπους εξεδιώχθη με πολύ υποτιμητικό τρόπο από τη θέση του προσωπάρχη, σε μια κίνηση που δεν δικαιολογείται , τουλάχιστον αυτήν την στιγμή.

Ο Τζορτζ Τζιτζίκος, ο άνθρωπος που ξόδεψε τις περισσότερες ώρες δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, άφησε και εκείνος τη θέση του στον Λευκό Οίκο.

Είναι γνωστό από την εποχή του Μπιλ Κλίντον και του Τ. Στεφανόπουλου και ακόμη παλαιότερα την εποχή του Μ. Δουκάκη,  ότι η παρουσία Ελληνο-αμερικανών σε υψηλά πόστα της κυβέρνησης «ενοχλεί» πάρα πολύ το «βαθύ» αμερικανικό κράτος , το οποίο βρίσκει τρόπους και τους εκδιώκει σχεδόν πάντα με συνοπτικές διαδικασίες.  

ΟΙ Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί και γενικώς αξιωματούχοι φυσικά προωθούν τα συμφέροντα της χώρας τους που είναι η Αμερική , σύμφωνα και με τον πρώην Ναύαρχο και SACEUR του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Τ.Σταυρίδη . Η παρουσία τους όμως είναι μία "όαση" ελπίδας για την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες.

Το ελληνοαμερικανικό λόμπι σύμφωνα με ειδικούς δεν διαθέτει την δυναμική άλλων εποχών και έχει περιοριστεί σε παρουσία μόνο κατά τις εθνικές εορτές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις .

Ειδικοί επισημαίνουν ότι ,μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, υπάρχει κενό το οποίο δεν έχει καλυφθεί. Και όμως  Έλληνες ομογενείς με ισχυρή οικονομική επιφάνεια και πολιτική παρουσία στα μεσαία στρώματα της αμερικανικής πολιτικής υπάρχουν και  αγαπούν την Ελλάδα, απλά δεν υπάρχει συντονισμός και κοινή προσπάθεια.  

Η αποχώρηση των εν λόγω Ελληνομαερικανών αξιωματούχων δεν σημαίνει αυτόματα και απώλεια της πολιτικής επιρροής στον νυν Αμερικανό πρόεδρο. Το ελληνικό στοιχείο άλλωστε στις ΗΠΑ είναι πολυπληθές και κανένας πρόεδρος δεν δύναται να το «αγνοήσει» σε καμία περίπτωση.

Οι σχέσεις του Λευκού Οίκου με την Τουρκία ήταν και θα είναι «διαφορετικές» με την Ελλάδα για άλλους λόγους που έχουν σχέση με αυτούς που κινούν τα νήματα στην πολιτική των ΗΠΑ.

Ενδεχόμενος η απόσυρση των Ελληνοαμερικανών να έχει σχέση με αυτό που είχε δηλώσει σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν .

« Όταν αναλαμβάνει ο εκάστοτε νέος Αμερικανός πρόεδρος …τότε καταφτάνουν οι τύποι με τα μαύρα κουστούμια …και του εξηγούν πως έχουν  τα πράγματα», είχε δηλώσει η ρωσική «αλεπού» που γνωρίζει πολλά .

Άλλωστε μετά την θερμή χειραψία Τραμπ και Πούτιν πρόσφατα ήρθαν οι  νέες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε μια κίνηση χωρίς «λογική» από την πλευρά του νυν Αμερικανού  προέδρου, "υπακούοντας"  στην δήλωση Πούτιν για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουάσιγκτον.  

Ενδεχομένως λοιπόν οι συμπατριώτες μας να έπεσαν θύματα αυτού του κατεστημένου που φοβάται καθετί ελληνικό και ειδικά ορθόδοξο όπως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου κ. Πρίμπους δίπλα στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Κουμάντο στα θέματα που μας αφορούν μοιάζει να κάνουν ο αντιπρόεδρος Πενς, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μακμάστερ και ο υπουργός Άμυνας Μάτις. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε και αυτοί έχουν την πραγματική εξουσία . Η  πολιτική ιστορία των ΗΠΑ άλλωστε το έχει αποδείξει πολλές φορές.

https://youtu.be/UmarYwQS1xk?t=1

https://youtu.be/7BgabMU3v3Q?t=1

https://youtu.be/6Jeb0L6SiPc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ