ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών βάλλει κατά Τραμπ - Για την προτροπή του προς τους αστυνομικούς

Την έντονη αντίδραση του διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε η αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ προς αστυνομικούς να μην είναι «και πολύ επιεικείς» με τους υπόπτους που συλλαμβάνουν.

Ο ασκών καθήκοντα διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), Τσακ Ρόζενμπεργκ, κάλεσε τους αξιωματούχους της υπηρεσίας να επιδεικνύουν «σεβασμό και συμπόνια», σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εκφραστεί ανοιχτά σε αυτή την περίπτωση που «κάτι είναι λάθος». Ο Ρόζενμπεργκ έστειλε ένα email σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας το Σάββατο, μία μέρα μετά την ομιλία που παραχώρησε ο Τραμπ σε αξιωματούχους στο Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προτρέψει τους αξιωματούχους, ως μέρος μιας σκληρότερης στάσης εναντίον των υπόπτων, να εγκαταλείψουν πρακτικές όπως να προστατεύουν το κεφάλι του υπόπτου όταν τον τοποθετούν μέσα στο περιπολικό. Αυτή η σύσταση του Τραμπ συγκέντρωσε κριτική από πολλές τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανάμεσά τους και του Ρόζενμπεργκ.

«Γράφω επειδή έχουμε μια υποχρέωση να εκφραζόμαστε ανοιχτά όταν κάτι είναι λάθος», ανέφερε ο επικεφαλής της DEA στο ηλεκτρονικό του μήνυμα. «Ο πρόεδρος, σε παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην Νέα Υόρκη, ενέκρινε συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας της αστυνοµίας, αναφορικά με την μεταχείριση ατόμων που συλλαμβάνονται από δυνάμεις επιβολής του νόμου», τόνισε.

Ο Ρόζενμεργκ, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο πρώτος επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ασκεί ανοιχτά κριτική στον πρόεδρο Τραμπ για τοποθετήσεις του.

Ο Τσακ Κάντερμπερι, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της χώρας, υποστήριξε με ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι τα σχόλια Τραμπ ερμηνεύθηκαν «υπερβολικά κατά γράμμα» από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθυντής της DEA δήλωσε πως δεν επιδιώκει να προωθήσει καμία πολιτική ατζέντα, αλλά ήθελε να υπενθυμίσει στους αξιωματούχους της υπηρεσίας που διευθύνει τις βασικές τους αρχές, όπως την λογοδοσία, την πολυμορφία και την εντιμότητα. «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μεταχειριζόμαστε όσους αντιμετωπίζουμε στην δουλειά μας: θύματα, αυτόπτες μάρτυρες, υπόπτους και κατηγορούμενους. Αυτό είμαστε», ανέφερε στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...