Κυπριακό

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής αποκαλύπτει τι τίναξε στον αέρα τις συνομιλίες για το Κυπριακό

Την ανάγκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό, γιατί αλλιώς το πολιτικό κεκτημένο των έως τώρα διαπραγματεύσεων κινδυνεύει να χαθεί, επισημαίνει ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει το ΑΜΠΕ.

«Πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες επανα-ενεργοποίησης των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα και ενδεχομένως να εξετάσουμε εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί άλλη μια συνάντηση υψηλού επιπέδου» σημειώνει ο κ. Μαυρογιάννης, προσθέτοντας: «δεν πρέπει να αφήσουμε να εκτροχιάσουν τη διαδικασία είτε οι προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, είτε οι εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα».

Υπενθυμίζει πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, έχει θέσει όμως την απόλυτη προϋπόθεση ότι πρέπει να υπάρχουν τα εχέγγυα για μετακίνηση της Τουρκίας στα θεμελιώδη ζητήματα.

Αναφορικά με τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, ο κ. Μαυρογιάννης, είπε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε το βράδυ του δείπνου πως δεν μπορεί να υπάρξει κατάργηση του επεμβατικού δικαιώματος και της μονομερούς επέμβασης παρά μόνο μετά την εφαρμογή της λύσης και αφού περάσουν 15 χρόνια, ενώ για τα τουρκικά στρατεύματα είπε ότι δέχεται ουσιαστική μείωση, αλλά όσα παραμείνουν θα είναι στην Κύπρο εσαεί. «Αυτό ήταν που τίναξε τα πράγματα στον αέρα», είπε ο κ. Μαυρογιάννης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...