Κόσμος

Ο Γκάμπριελ καταγγέλλει ότι υποστηρικτές Ερντογάν απειλούν τη σύζυγό του

Για προσωπικές απειλές υποστηρικτών του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της συζύγου του, Άνκε, κάνει λόγο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασκεί δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Bild, ο κ. Γκάμπριελ το βράδυ της Δευτέρας σε προεκλογική εκδήλωση στο Λούντβιχσχάφεν είπε [ως το περασμένο Σαββατοκύριακο άγνωστοι άφησαν απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Γκάμπριελ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είστε εσείς, για να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Τουρκίας; Να γνωρίζετε τα όριά σας! Πόσο καιρό βρίσκεστε στην πολιτική;».

Με τον τρόπο που το κάνει αυτό ο Ερντογάν, σχολίασε ο Γερμανός πολιτικός, «κάποιοι προφανώς παρακινούνται και επιχειρούν να ενοχλούν και να επιβαρύνουν την σύζυγό μου. Αυτό είναι ένα κακό αποτέλεσμα».

«Όταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν κι εκείνοι προσωπικές παρενοχλήσεις», κατέληξε ο Γκάμπριελ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές