Πολιτική

"Ξύλο" Αλεξιάδη- Κυρανάκη για τον κομμουνισμό [βίντεο]

Εντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας μετά την άρνηση Κοντονή να συμμετάσχει η Ελλάδα στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

«Τα εγκλήματα της Σταλινικής περιόδου καταδίκασε ο ίδιος ο Χρουστσόφ που διαδέχτηκε τον Στάλιν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται Σοβιετικότερος των Σοβιετικών για ψηφοθηρικούς λογούς» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδακης.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση, που δεν έχει καμιά ευαισθησία και ψηφίζει τα μνημόνια δυο - δυο έχει ευαισθησία στην κάλυψη των εγκλημάτων στου Σταλινισμού.

Ωστόσο, η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρυφών Αλεξιάδης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι «Ξεχνάτε από ποια πολιτική οικογένεια κατάγεστε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών στην Ελλάδα» προκαλώντας, την οργή του αναπληρωτή Εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη.

Ο Κυρανάκης αντέδρασε στο άκουσμα λέγοντας «Ντροπή σας για όσα είπατε. Ζητώ να ανακαλέσετε γιατί αφήνετε αισχρά υπονοούμενα του Αυριανισμού». Μάλιστα, όταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για θύματα και δολοφονίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να απαντήσει πως επί σταλινικού καθεστώτος υπήρχαν μόνο ορισμένα "ζητήματα δημοκρατίας", αποφεύγοντας να καταδικάσει ανοιχτά τις πρακτικές εκείνης της περιόδου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...