Κόσμος

Νότια Αφρική: Στο δικαστήριο οι πέντε κανίβαλοι - Σοκάρει η δολοφονία 25χρονης

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν σήμερα πέντε άνδρες που κατηγορούνται για κανιβαλισμό σε μία κωμόπολη της ανατολικής Νότιας Αφρικής.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής οργάνωσαν διαδήλωση έξω από το δικαστήριο, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι ύποπτοι κατάγονται από το Έσκουρτ, στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ.

Συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο ένας από αυτούς παραδόθηκε στις αρχές και ομολόγησε ότι «κουράστηκε να τρώει ανθρώπινο κρέας». Οι αποκαλύψεις του οδήγησαν στη σύλληψη των άλλων τεσσάρων.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου θα εξεταζόταν το αίτημά τους να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αποφάσισαν όμως τελικά να αποσύρουν το αίτημα.

Όλοι τους είναι ηλικίας περίπου 30 χρονών και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου και αποδοχή ανθρωπίνων μελών.

Η υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη προκάλεσε και μια έντονη δημόσια συζήτηση για τη μαγεία και την παραδοσιακή ιατρική στις αγροτικές κοινότητες της Νότιας Αφρικής, αφού ο ένας από τους υπόπτους δηλώνει «μάγος».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που ομολόγησε εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Έσκουρτ στις 18 Αυγούστου και παρέδωσε έναν σάκο που περιείχε ένα ανθρώπινο πόδι και ένα χέρι.

Παραδέχτηκε ότι έχει φάει ανθρώπινο κρέας και υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα σπίτι όπου βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα.

Η ανατριχιαστική δολοφονία

Η φόβος κυρίευσε το μικρό χωριό της Νότιας Αφρικής μετά την ανακάλυψη ενός αποκεφαλισμένου πτώματος. Η οικογένεια μίας 25χρονης που αγνοείτο από τον Ιούλιο, πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα ενός κυκλώματος κανίβαλων που οδήγησε στη σύλληψη των πέντε ανδρών.

Το πτώμα της βρέθηκε σε αποσύνθεση, αφότου ένας άνδρας που αυτοαποκαλείτο παραδοσιακός θεραπευτής και «μάγος» παραδόθηκε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, ομολογώντας ότι «κουράστηκε να τρώει ανθρώπινο κρέας»

Τα ρούχα της 25χρονης βρέθηκαν σκισμένα και ματωμένα ανάμεσα σε ανθρώπινα λείψανα στο σπίτι του «μάγου» και αναγνωρίστηκαν από την οικογένειά της.
Παρόλα αυτά η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα από τα τεστ DNA για να το επιβεβαιώσει. Σημειώνεται ότι η κοπέλα ήταν μητέρα ενός δίχρονου παιδιού.

«Μπορούμε να φανταστούμε πως θα ικέτεψε για τη ζωή της, πρέπει να είχε έναν εξαιρετικά επώδυνο θάνατο», δήλωσε στο BBC, η αδελφή της. Τα ρούχα της ήταν γεμάτα σκόνη και ίχνη από γρασίδι, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι έδωσε μάχη για τη ζωή της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία σχετίζει την υπόθεση με τη δολοφονία τουλάχιστον μιας γυναίκας από την ίδια περιοχή. Κάτοικοι άφηναν επίσης να εννοηθεί ότι οι δράστες μπορεί να ξέθαβαν πτώματα από το κοιμητήριο.

Στη Νότια Αφρική δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τιμωρεί ευθέως τον κανιβαλισμό, όμως ο ακρωτηριασμός και η αποδοχή ανθρωπίνων μελών θεωρούνται ποινικά αδικήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές