Κοινωνία

Νέο κείμενο δημοσίευσε ο «Ρουβίκωνας» μετά την κόντρα Μαξίμου - ΔΟΛ: «Άβυσσος η ψυχή των καθεστωτικών»

Νέο συμπληρωματικό κείμενο για την επίθεση στο κτίριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλοκοπούλου στο κέντρο της Αθήνας, δημοσίευσε στο Indymedia ο Ρουβίκωνας μετά τον σάλο που προκλήθηκε, καθώς νωρίτερα είχε "κατεβάσει" την ανάρτηση του. Στην ανάρτηση της, η αναρχική ομάδα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν ευθύνεται για την επίθεση στον ΔΟΛ.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο. Για πολλοστή φορά να πούμε  ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης  δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί  σχηματισμοί. Πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε μια ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στον ΔΟΛ.

Διαπιστώσαμε σύντομα  ότι είχε τρέξει αρκετό νερό  στο αυλάκι. Υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον βάλτο της εξουσίας. Είδαμε  ότι ο Δ.Ο.Λ. (συνεχίζοντας και με τον Μαρινάκη τον ρόλο που είχε για δεκαετίες στην Ελλάδα)  με ανακοίνωσή του έδωσε μια νέα διάσταση στον τραγέλαφο καταγγέλλοντας ότι Σύριζα ήξερε «με εσωτερική πληροφόρηση» τους «πραγματικούς ενόχους» (δηλαδή εμάς) και μάλλον «του ξέφυγε κατα λάθος». Είναι μοναδικός ο τρόπος που τα νούμερα τους κράτους και της δημοσιογραφίας παράγουν λάσπη και fake news από το κενό. Είναι εντυπωσιακό πόσο ο Σύριζα, η ΝΔ και οι κολαούζοι του Τύπου γίνονται ένα αξεδιάλυτο συνονθύλευμα.

Η φαιδρότητα τους μέσα στους ανταγωνισμούς τους δεν θα πρέπει να μας αποσπά από το γεγονός ότι αυτός ο εσμός καθορίζει τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους ζούμε».

Ο Ρουβίκωνας δημοσίευσε και το αρχικό κείμενο που είχε γράψει στο οποίο τόνισε ότι «για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο. Για πολλοστή φορά να πούμε  ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης  δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί  σχηματισμοί.

Το μόνο ενδιαφέρον είναι γιατί έγινε αυτή η μετάλλαξη στην προπαγάνδα του Σύριζα. Ηταν ένα μεμονωμένο λάθος; Ετοιμάζουν κάτι; Θέλει ο σύριζα να διεμβολίσει τη ΝΔ στα ταγματασφαλίτικα κοινά;  Αλλά και η δεξιά, που σχεδόν μας κατηγόρησε ότι πνίξαμε στο αίμα το κοινοβούλιο στην παρέμβασή μας με φειγ βολάν στο προαύλιό της, τώρα έγινε φάρος λογικής και κατηγορεί τον σύριζα πoυ  κατασκευάζει fake news για εμας. Να θέλουν κι αυτοί να διεμβολίσουν τον κόσμο που κάποτε συγκρούονταν με την εξουσία;

Αβυσος η ψυχή των καθεστωτικων.

Το μόνο ίσως που θα είχαμε να προτείνουμε στο Σύριζα είναι να κάνει μα επερώτηση στη βουλή, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του Ρουβίκωνα… Δεν πειράζει που κυβέρνηση θα κάνει επερώτηση σε αντιπολίτευση. Για τα μάτια του κόσμου είναι άλλωστε όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως πηγές της κυβέρνησης, καταδικάζοντας τα όσα έγιναν, έκαναν λόγο για «επίθεση του Ρουβίκωνα», ενώ στο κείμενο που είχε ανέβει στο indymedia δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο.

Οι κυβερνητικές πηγές απαντούσαν στα όσα ανέφερε η ανακοίνωση του Οργανισμού, που εξαπέλυε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ουσιαστικά ηθική αυτουργό!

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν… Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία», τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές.

Τα όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές προκάλεσαν τη νέα, σε υψηλούς τόνους, αντίδραση του Οργανισμού. Με κείμενο που ανέβηκε στη σελίδα των Νέων, ο ΔΟΛ καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει πως ξέρει ότι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη του Ρουβίκωνα και την κατηγορεί πως δεν καταδίκασε απερίφραστα το «ντου» στη Μιχαλακοπούλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...