Κόσμος

Νέες αποκαλύψεις: Ο 20χρονος που έριξε το αμάξι του στον κόσμο στη Βιρτζίνια είχε είδωλο τον Χίτλερ (βίντεο)


Ο νεαρός δράστης της σοκαριστικής επίθεσης εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την πορεία ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια είχε «σαγηνευτεί από τη ναζιστική ιδεολογία» και είχε ως είδωλό του τον Χίτλερ από την εποχή που πήγαινε ακόμα σχολείο.

Όπως αποκάλυψε σε διεθνή ΜΜΕ ο πρώην καθηγητής ιστορίας του James Alex Fields Jr. στο γυμνάσιο, ο νεαρός που σκότωσε με το αμάξι του μια νεαρή κοπέλα και τραυμάτισε άλλα 19 άτομα είχε γράψει μια εκτενή εργασία στο μάθημα των «Σύγχρονων Πολέμων της Αμερικής», η οποία ήταν διαποτισμένη από την αρχή μέχρι το τέλος με τη λατρεία του νεαρού για τα «ιδεώδη» του ναζισμού.

«Ήταν εμφανές ότι είχε ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις και ότι είχε θεοποιήσει τον Χίτλερ. Η εργασία του, αν και πολύ καλογραμμένη, ήταν ουσιαστικά ένας ύμνος για τον γερμανικό στρατό και τα Waffen SS» ανέφερε ο Derek Weimer.

Ο καθηγητής είχε προσπαθήσει να παρουσιάσει τα αντικειμενικά γεγονότα της ναζιστικής κτηνωδίας στον νεαρό μαθητή, ώστε να μετριάσει κάπως τον ενθουσιασμό του με τους Ναζί. Δυστυχώς, όπως ο ίδιος παραδέχεται σήμερα, απέτυχε.

«Υπήρχε κάτι που μεγάλωνε μέσα του. Ομολογώ ότι απέτυχα αν και έβαλα τα δυνατά μου. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη μπορεί να μας γίνει μάθημα ώστε στο μέλλον να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε πιο στοχευμένα ανάλογα φαινόμενα», τονίζει ο Weimer.

Ο 20χρονος James Alex Fields Jr. είχε ταξιδέψει από το Οχάιο στη Βιρτζίνια για να λάβει μέρος στην μεγάλη πορεία των ακροδεξιών. Πριν ρίξει το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος των αντιφασιστών, είχε συμμετάσχει στην πορεία μίσους Unite the Right μαζί με μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν και νεοναζιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον γνώριζαν, ήταν ένας ήσυχος και μοναχικός νέος. Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο πέντε μήνες πριν την γέννησή του και έτσι ο Fields μεγάλωσε με μόνο με την παραπληγική μητέρα του.

To θύμα της σοκαριστικής επίθεσης

Αυτό που πραγματικά σοκάρει είναι ότι η γυναίκα ενημερώθηκε για την πράξη του γιου της από τους δημοσιογράφους. Όπως η ίδια δήλωσε στο Associated Press δεν γνώριζε τίποτα για τις πολιτικές ιδέες του γιου της, επειδή δεν μιλούσε μαζί του για αυτά τα ζητήματα. Την εν λόγω ημέρα της είχε πει ότι θα πήγαινε σε μια πορεία, αλλά χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Δεν ήξερα ότι ήταν ακροδεξιοί και ρατσιστές. Νόμιζα ότι είχε να κάνει κάτι με τον Τραμπ. Ο Τραμπ δεν είναι ρατσιστής», είπε η αποσβολωμένη γυναίκα στους δημοσιογράφους, μη συνειδητοποιώντας μάλλον την ειρωνεία αυτής της φράσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...