Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Πατρών: «Ο Βούτσης να προσκυνήσει στην Παναγία»

Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απάντησε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Βούτση για την Ορθοδοξία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πει ότι «είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Ο Πατρών Χρυσόστομος απαντά στον κ. Βούτση τονίζοντας ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός δεν προσφέρει τίποτε η αμφισβήτηση των ριζών, της ιστορία και των παραδοσιακών αξιών».

Τονίζει ακόμη ότι «ο κ. Πρόεδρος αγνοεί ότι η Ορθοδοξία δεν συνιστά ιδεοληψία ή ταλιμπανισμό. Η Οθροδοξία είναι ελευθερία, πολιτισμός, καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου».

Κάνει ακόμη λόγο για θλιβερή παραφωνία παγκοσμίως.

Ο Μητροπολίτης Πατρών υπογραμμίζει πως: «Αν επιθυμεί ο κ. Βούτσης να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ανεδαφικά και εκτός πραγματικότητας δεν έχει παρά να επισκεφθεί κάποιο Ναό ή προσκύνημα της Παναγίας μας».

Όπως σημειώνει το «μόνο που απομένει στον κ. Βούτση είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...