Οικονομία

Μεγάλη ρωσική επένδυση στη Κρήτη - Οικονομική και φυσική «απόβαση» Ρώσων και ξένων διασήμων για διακοπές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κάθε χρόνο απολαμβάνει την αυξημένη προσοχή παγκόσμιων διασημοτήτων όλων των επιπέδων, από ηθοποιούς και ολιγάρχες μέχρι άραβες Σείχηδες .

Η  τουριστική περίοδος του 2017 δεν αποτέλεσε  εξαίρεση, μόνο που αυτήν την φορά «πλάκωσαν» και οι Ρώσοι διάσημοι μαζί με τους επενδυτές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr , τουριστική επένδυση ύψους 408 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για έργο "Elounda Hills" της κοινοπραξίας Mirum Hellas με επικεφαλής το Ρώσο επιχειρηματία, Βιτάλι Μπορίσοφ, που αφορά σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις με ξενοδοχεία πέντε αστέρων, βίλες, εστιατόρια, κά.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Την ίδια στιγμή δυτικοί  και  Ρώσοι καλλιτέχνες, ολιγάρχες, κοσμοναύτες, τραγουδιστές , διάσημοι στην πατρίδα τους γεμίζουν τα ελληνικά νησιά μαζί με άλλους ξένους και Σείχηδες , πιστοποιώντας ότι η χώρα μας αποτελεί το επίκεντρο του κόσμου και αυτό το καλοκαίρι  . 

Για παράδειγμα η ηθοποιός  Scarlett Johansson είναι σε διακοπές στη Σίφνο.

Η  αστέρας του Χόλιγουντ Scarlett Johansson επέλεξε για το νησί της Σίφνου διακοπές. Την  Μύκονο επέλεξε το αστέρι της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Prison Break» Amori Nolasko, μαζί με τα  διάσημα μοντέλα Bella Hadid και Kendall Jenner.

Ο ηθοποιός από το Πουέρτο Ρίκο έρχεται  για τρίτη φορά στηρίζεται στο νησί των ανέμων, που κάθε καλοκαίρι κυριολεκτικά πλημμυρίζει με διάσημα πρόσωπα από όλο τον κόσμο.

Στη Σκόπελο  είναι ο Sergio Marchionne, ο οποίος είναι ο CEO  της Ferrari και της  FIAT. Ο Marchionne έφτασε στη Σκόπελο με  ένα εντυπωσιακό γιοτ μαζί με διάσημους Ιταλούς επιχειρηματίες. Από τη Σκόπελο πήγε στη Σκιάθο, όπου θα μείνει για λίγες μέρες.

Στην  Σκόπελο είναι και η βασίλισσα του Μπαχρέιν, εκεί  την ανέμενε και ο Βασιλιάς Ιμπραήμ Αλ - Χαλίφα με μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η Βασίλισσα έφτασε στο νησί πριν λίγες μέρες στο πολυτελές γιοτ My Alwaeli.

Στο ελληνικό νησί της Σκιάθου ξεκουράζεται  ο σεΐχης του Κατάρ.

Κοντά στο νησί της Σκιάθου, στο πολυτελές γιοτ Al Mirqab κατέπλευσε για τις διακοπές του Εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Η περίπλοκη πολιτική κατάσταση γύρω από το Κατάρ και το μποϊκοτάζ  της χώρας του  από πολλές αραβικές χώρες δεν ακύρωσαν τις παραδοσιακές διακοπές του Σείχη  στο ελληνικό νησί.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα  στην Κέρκυρα.

Στον κατάλογο των παγκόσμιων προσωπικοτήτων που έφτασαν για να ξεκουραστούν στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να προσθέσουμε και τον Βρετανό πρίγκηπα Κάρολο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα , δούκισσα της Κορνουάλης, έφτασαν στο νησί του Ιονίου  την Κέρκυρας για ξεκούραση στο κτήμα Rothschild.

Το αρχοντικό Rothschild βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Κέρκυρας σε ένα γραφικό κτήμα με πλούσια βλάστηση και καταρράκτες. Ο τόπος θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους στο νησί.

Η σειρά των Ρώσων τώρα . Τα ελληνικά θέρετρα τις  τελευταίες ημέρες έκανε διάσημα η   διάσημη τραγουδίστρια  N. Dzhigurda με την οικογένεια, καθώς και ο συνάδελφός του στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού συνόλου «ρωσικό τραγούδι» Nadezhda Babkin και ο σύζυγός της  E. Gor.

«Η Ελλάδα μας  καλωσορίζει ευγενικά! Γύρω από εκεί υπάρχει πολλή εθνική μουσική, και οι Έλληνες εκτιμούν και σέβονται τις παραδόσεις τους! Και εμείς; Σε εμάς όλη η  εθνική κουλτούρα είναι απότομη  και  μοντέρνα ,  όχι  ρώσικη . Είναι σωστό να νιώθεις ντροπή για  τους εαυτούς μας για τις ρίζες και τους προγόνους μας !» έγραψε η ίδια στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο.

Σε γενικές γραμμές, οι Ρώσοι  συμφώνησαν ότι τα λόγια της τραγουδίστριας  είναι απολύτως σωστά, ωστόσο, την κατηγόρησαν ωστόσο για υποκρισία, γιατί για μια άνετη διαμονή δεν επέλεξε ... Ρωσικούς ανοιχτούς χώρους από την  γραφική Ελλάδα .( άλλος λαός και νοοτροπία) .

Η Ρωσίδα ηθοποιός Βικτώρια Λόπρεβα γιόρτασε τα γενέθλιά της στην Ελλάδα. Εκτός από Ρώσους καλλιτέχνες και τραγουδιστές  έφτασαν στην Ελλάδα και μοντέλα, τα οποία  μαζί  με την Λόπρεβα  γιόρτασαν  τα γενέθλια της στην Ελλάδα σε στενό κύκλο φίλων.

Ο Ρώσος πασίγνωστος δημοσιογράφος στην χώρα του,   Α.  Μιχεέβ επισκέφτηκε την Ελλάδα , ο οποίος αποτελεί  το αστέρι του αιχμηρού  ρεπορτάζ στο πρόγραμμα « Έκτακτο Βραδινό» . Ο δημοσιογράφος επέλεξε φέτος να ξεκουραστεί το νησί της Μυκόνου.

Συνοδευόμενος από μια συνοδεία έξι σωματοφυλάκων, αλλά και πανέμορφα  μοντέλα, ο  γνωστός Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Προκόροφ έφτασε στην Ελλάδα στη Μύκονο.

Ο Μιχαήλ Προκόροφ, ιδιοκτήτης τεράστιας περιουσίας  που ανέρχεται  σχεδόν στα $ 9,000,000,000,  «ξεχωρίζει από το πλήθος» όχι μόνο αυτό, αλλά και για τις κινήσεις του ειδικά τις επιχειρηματικές .

Το γιωτ  "Luna" του έτερου Ρώσου ολιγάρχη  Αμπράμοβιτς είναι  στην Ελλάδα.

Φέτος, η Ελλάδα ήταν χώρος προορισμού και για  τον περίφημο ιδιοκτήτη της Τσέλσι και  πρώην κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Τσουκότκα, Αμπράμοβιτς.

Η χώρα μας ήδη «παίζει» σε πολλά ξένα ΜΜΕ και είναι σίγουρο ότι και του χρόνου θα «βουλιάξει» από τους ξένους , η ουσία όμως είναι ότι τα 9 χρόνια κρίσης έδιωξαν τους Έλληνες από τα νησιά λόγω στα οποία έρχονται άλλοι στην θέση τους μαζί με τους διάσημους .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης