Κόσμος

Λίβανος: Στη Δαμασκό ο ηγέτης της Χεζμπολάχ -Συναντήθηκε με τον Άσαντ

Στην Δαμασκό ταξίδεψε ο ηγέτης της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Επισκέφτηκα ο ίδιος προσωπικά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Δαμασκό και του ζήτησα να εγκρίνει την συμφωνία για την Καλαμούν. Ο πρόεδρος Άσαντ ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας αν και αυτό δεν ήταν προς το όφελος της Συρίας», τόνισε ο Νασράλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.

Ο Νασράλα ζήτησε την έγκριση μιας συμφωνίας εκεχειρίας που συνήφθη μεταξύ της σιιτικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Κράτους για την εκκένωση των τζιχαντιστών του ΙΚ από τον θύλακα τους στην μεθόριο Λιβάνου - Συρίας.

Μια οχηματοπομπή με επιβάτες 600 τζιχαντιστές του ΙΚ και μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε αργά την Δευτέρα με προορισμό το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία ενώ το βράδυ της Τετάρτης πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές για να εμποδίσει την πορεία της οχηματοπομπής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...