ΗΠΑ

Κυνική ομολογία αστυνομικού στις ΗΠΑ: «Σκοτώνουμε μόνο μαύρους» (βίντεο)


Σοκάρει το σχόλιο αστυνομικού σε γυναίκα οδηγό που σταμάτησε για έλεγχο. Ο αστυνομικός της είπε "σκοτώνουμε μόνο μαύρους".

Ο αστυνομικός της κομητείας Cobb, Greg Abbott, προσπαθεί να χαλαρώσει τη γυαίκα οδηγό. Της μιλάει από το παράθυρο του αυτοκινήτου της ενώ την έχει σταματήσει για έλεγχο.

Μόλις της λέει να χρησιμοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο του εξηγεί ότι είναι προσεκτική. Λόγω των βίντεο που έχει δει με αστυνομικούς.

Και τότε ο αστυνομικός εκτοξεύει τις σοκαριστικές φράσεις. «Δεν είσαι μαύρη. Θυμάσαι, σκοτώνουμε μόνο μαύρους ανθρώπους. Σκοτώνουμε μόνο μαύρους σωστά;». Η γυναίκα οδηγός τότε ξέσπασε σε γέλια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Mike Register δήλωσε στο WSB-TV ότι δεν έπρεπε να έχει πει κάτι τέτοιο. Ανεξάρτητα και από το πλαίσιο στο οποίο ειπώθηκε. Μετά τα πλάνα του αστυνομικού από την dashcam του ξεκίνησε έρευνα την Παρασκευή.

http://metro.co.uk/video/embed/1528105

Ο αστυνομικός σε έρευνα

Ο Suri Chadha Jimenez, που εκπροσωπεί τη γυναίκα οδηγό, τόνισε πως πιστεύει ότι ο αξιωματικός ήταν σαρκαστικός. Προσέθεσε ότι ήταν «απαράδεκτο» και σε κάνει «να μαζεύεσαι όταν το ακούς».

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγορός Lance LoRusso εξήγησε ότι ο Abbott προσπάθησε να κλιμακώσει μια κατάσταση. Ο Greg Abbott είναι ένας εξαιρετικά σεβαστός 28χρονος βετεράνος του αστυνομικού τμήματος της κομητείας Cobb.

«Συνεργαζόμαστε με την εσωτερική έρευνα του τμήματος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τα σχόλιά του θα πρέπει να τηρηθούν στο σύνολό τους για να κατανοήσουμε το περιεχόμενό τους.

Προσπαθούσε να αποκλιμακώσει μια κατάσταση που αφορούσε ένα μη συνεργάσιμο επιβάτη. Στο πλαίσιο αυτό οι παρατηρήσεις του αποσκοπούσαν σαφώς στην προσπάθεια συμμόρφωσης χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις του ίδιου του επιβάτη και τη συλλογιστική του να αποφύγει τη σύλληψη».

Metro

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ