Κοινωνία

Κρήτη: Ξανά στον ανακριτή το πλήρωμα για το πλοίο με τα πυρομαχικά

Στις δικαστικές αρχές των Χανίων οδηγούνται τα τελευταία 24ωρα διαδοχικά τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “Mekong Spirit”.

Εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο να πλέει ανοιχτά της Κώ φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά. Το πλοίο είχε οδηγηθεί στη Ναυτική Βάση της Σούδας όπου και παραμένει έκτοτε με τα 16 μέλη του πληρώματος, όλοι τους Ουκρανικής καταγωγής, να είναι υπό περιορισμό στο πλοίο. Ο καπετάνιος και συμπατριώτης τους είχε προφυλακιστεί.

Ο λόγος της πολύμηνης παραμονής του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου είναι να διευκρινιστεί αν το φορτίο που μετέφερε ήταν νόμιμο ή όχι.

Σύμφωνα με τα “Χανιώτικα Νέα”, η πλοιοκτήτρια εταιρία επιμένει ότι το φορτίο και το ταξίδι του πλοίου ήταν νόμιμο, ωστόσο οι αρχές διερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

Το “Mekong Spirit” είχε αποπλεύσει από την Ισπανία μεταφέροντας 52 κοντέινερ με προορισμό το Τζιμπουτί, την Ινδονησία και την Αυστραλία. Σε έναν από τους ενδιάμεσους σταθμούς του στη Σμύρνη, παρέλαβε άλλα 29 κοντέινερ με εκρηκτικά και πυρομαχικά, τα οποία είχαν προορισμό το Σουδάν.

Το πλοίο  εντοπίστηκε από τις Λιμενικές Αρχές ανοιχτά της Κω και οδηγήθηκε στη Σούδα για τους απαιτούμενους ελέγχους.

CretaPost

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ