Κόσμος

Κένυα: Οι αρχές παραδέχονται ότι έγινε απόπειρα χάκινγκ με στόχο τα αποτελέσματα των εκλογών

Η εκλογική επιτροπή στην Κένυα ανακοίνωσε σήμερα πως τα πλήρη αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών αναμένεται να φθάσουν στην έδρα της το αργότερο το μεσημέρι της Παρασκευής, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να ανακηρυχθεί νωρίτερα ο νικητής.

«Προβλέπουμε πως τα αποτελέσματα από όλους τους αντιπροσώπους μας στις προεδρικές εκλογές θα φθάσουν στο εθνικό κέντρο καταμέτρησης έως και αύριο (Παρασκευή) μεσημέρι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής (IEBC) Ουαφούλα Τσεμπουκάτι.

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες αντιπαρατέθηκαν κυρίως ο απερχόμενος πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, συγκεντρώνονται στο επίπεδο των 290 εκλογικών περιφερειών της χώρας που τα μεταδίδουν στο εθνικό κέντρο της IEBC. Σήμερα Πέμπτη στις 14:00 ώρα Ελλάδας, 117 περιφέρειες είχαν στείλει τα αποτελέσματα της καταμέτρησής τους.

Ο αντιπολιτευόμενος Ράιλα Οντίνγκα απέρριψε ήδη τα προσωρινά αποτελέσματα της επιτροπής που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον πρόεδρο Κενιάτα, υποστηρίζοντας πως χάκερ εισέδυσαν στον σέρβερ της IEBC προς όφελος του απερχόμενου προέδρου.

Ο πρόεδρος της IEBC παραδέχθηκε ότι επιχειρήθηκε κυβερνοπειρατεία στο σύστημα, η οποία όμως δεν απέδωσε.
«Επιχειρήθηκε χάκινγκ αλλά δεν πέτυχε», είπε ο Τσεμπουκάτι χωρίς να επεκταθεί.

«Καλούμε όλα τα μέρη να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές», είπε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, ο οποίος υποσχέθηκε να ανακηρύξει τον νικητή των προεδρικών εκλογών «λίγο μετά» την επικύρωση από την IEBC των αποτελεσμάτων της καταμέτρησης των ψήφων στις 290 περιφέρειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...