Κοινωνία

Κάλαμος: Καθυστέρησαν δύο ώρες να πάνε στην πυρκαγιά καταγγέλουν οι κάτοικοι (εικόνες & βίντεο)


Καθυστέρηση και αδιαφορία καταγγέλουν οι πολίτες των περιοχών της ανατολικής Αττικής που έχουν πληγεί από τις φωτιές των τελευταίων 24ωρων, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους τους φορείς που συντονίζουν την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Γραμματικό.

Καμμένα σπίτια, καμμένες εκτάσεις και καμμένοι δρόμοι εντός των οικισμών είναι οι εικόνες που συνθέτουν το παζλ της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Καλάμου.

«Έχασα την περιουσία μου, κάηκε το φορτηγό μου γιατί κοίταζα να σώσω το σπίτι μου από τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης μόνιμος κάτοικος του Καλάμου.

«Το σημείο που τραβάτε χθες το βράδυ ήταν κόλαση. Παντού έβλεπες φλόγες και φωτιά. Το σπίτι με την γκρεμισμένη στέγη είναι του κουμπάρου μου. Εγώ ήμουν εδω με το λάστιχο να προστατέψω το δικό μου. Πλήρης αδιαφορία των αρχών. Εάν ήθελαν την φωτιά την έσβηναν. Καθυστέρησαν δύο ώρες να πάνε στην πυρκαγιά» είπα αγανακτισμένος ο κ. Μανώλης.

«Όλο το βράδυ δεν κλείσαμε μάτι και είμασταν στη γειτονιά με το λάστιχο ανά χείρας, περιμένοντας την φωτιά. Ευτυχώς δεν ήρθε από εδώ» είπε ανακουφισμένη η κυρία Μαρία που θυμήθηκε την φωτιά του 1992. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

https://www.youtube.com/embed/D3ak727tFXY

https://www.youtube.com/embed/E4MC5e1NO8Y

https://www.youtube.com/embed/hj68UadqWx0

https://www.youtube.com/embed/_lfQEBOKkmI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...