Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Το Ιράν κατασκευάζει στρατιωτική βάση στη Συρία

Βολές κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Δευτέρα, κατηγορώντας το ότι κατασκευάζει εγκαταστάσεις στη Συρία και τον Λίβανο για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ, με στόχο να τους χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του, χθες Δευτέρα, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι μετατρέπει τη Συρία σε «μια βάση στρατιωτικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του δηλωμένου στόχου του να εξαλείψει το Ισραήλ».

«Επίσης κατασκευάζει εγκαταστάσεις για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με αυτό τον σκοπό, τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να δεχθεί το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να δεχθεί ο ΟΗΕ», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Ιράν.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε πει στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αναλάβει μονομερώς δράση για να εμποδίσει μια εκτεταμένη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στο έδαφος της Συρίας.

Ο Νετανιάχου διατύπωσε τις κατηγορίες αυτές δύο εβδομάδες αφού ένα ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε δορυφορικές εικόνες, οι οποίες, σύμφωνα με το ίδιο, δείχνουν μια εγκατάσταση που κατασκευάζει η Τεχεράνη στη βορειοδυτική Συρία.

Την Τετάρτη ο Νετανιάχου στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δράσει μονομερώς για να αποφύγει την επέκταση της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...