Κόσμος

Ισλαμιστές υποχρεώνουν Χριστιανούς ομήρους να γίνονται βομβιστές αυτοκτονίας

Σήμα κινδύνου και αγωνίας από Ρ/Καθολικό επίσκοπο στις Φιλιππίνες, ο οποιός ανακοίνωσε τα σχέδιά μιας ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας που κρατάει Χριστιανούς ομήρους και προτίθεται να τους αναγκάσει να δράσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Επίσκοπος Edwin de la Pena Ανγκό, επικεφαλής της Επισκοπής του Marawi που βρίσκεται στο νησί Μιντανάο, όπου οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στον καθεδρικό ναό και πήραν ομήρους το Μάιο του τρέχοντος έτους, αντέδρασε στη προειδοποίηση ότι οι ισλαμιστές απαγωγείς θα χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι ως «ανθρώπινες βόμβες». Ο ιεράρχης χαρακτήρισε τις τακτικές των ανταρτών «τρομερές» και καταδίκασε έντονα τις τρομοκρατικές προθέσεις.

Οι ισλαμιστές, οι οποίοι σχεδιάζουν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης του Marawi, ήρθαν σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Παρά το γεγονός ότι συνολικά οι τρομοκρατικές επιθέσεις απωθήθηκαν, περίπου 40 μαχητές παραμένουν στο Marawi, που περιβάλλεται από εκατοντάδες στρατιώτες του στρατού των Φιλιππίνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ