Οπλικά συστήματα

Η Τουρκία αποκτα "gunship": Δημιουργία μοίρας αεροσκαφών C295W σε εναέριο ‘‘πυροβολικό‘‘ εναντίον των ελληνικών αρμάτων μάχης σε Έβρο και νησιά!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μεγάλα σχέδια έχει η τουρκική ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας με την συμφωνία της ROCKETSAN και της Airbus για την μετατροπή αεροσκαφών C295W σε ‘‘Gunship‘‘ με αντιαρματικούς πυραύλους Cirit με καθοδήγηση laser, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Η συμφωνία θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας μοίρας αεροσκαφών C295W σε εναέριο ‘‘πυροβολικό‘‘ εναντίον αρμάτων μάχης , αποτελώντας έτσι θανάσιμο εχθρό για τις ελληνικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες στον Έβρο και τα νησιά .

Πρόκειται σαφώς για σαφέστατη αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Άγκυρας ειδικά κατά της Ελλάδος που διαθέτει ένα από τα ικανά αρματικά δυναμικά στην Ευρώπη.

https://youtu.be/KVN9xKfQ17I?t=82

Ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών, αυτός ο τύπος  αεροσκάφους που θα χρησιμοποιεί πυρομαχικά της Roketsan θα κερδίσει το χαρακτηριστικό "gunship".

Η συμφωνία αυτή , σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα θα καλύψει τις ανάγκες των τουρκικών δυνάμεων, που από ότι φαίνεται είναι αρκετές , σύμφωνα με τα σχέδια για την αναβάθμιση της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη.

Την ίδια στιγμή ‘‘οι φιλόδοξες‘’ τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), αποφάσισαν την αγορά έξι ακόμα μεταφορικών αεροσκαφών παρόμοιου τύπου με  τα  CASA CN-235 , τα οποία θα διαθέτουν απαραίτητα  συστήματα ‘‘αποφυγής‘‘ και παραπλάνησης αντιεροπορικών πυραύλων εδάφους ―αέρος.

Ο Τούρκος υφυπουργός υπεύθυνος για την αμυντική βιομηχανία μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Habertürk ανέφερε την αποστολή LoR  στους κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για το έργο, και ανακοίνωσε ότι η υποβολή προσφορών για την προμήθεια έξι αεροσκαφών μεταφορικού τύπου θα ισχύει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2017. Η προσφορά αφορά τις εταιρείες , CASA CN-295 (Ισπανία), Alenia C-27 (Ιταλία), Beechcraft Kingace 350 (ΗΠΑ),  de Havilland DHC-6 Twin Otter (Καναδάς), PZL M28 (Πολωνία), ενώ  αναμένεται μεγάλος  ανταγωνισμός για την επίτευξη συμφωνίας .

Ένα άλλο μοντέλο αεροσκάφους που είναι μέσα στα φαβορί για την  συμμετοχή στο διαγωνισμό, είναι το Dornier 328, με την εταιρεία να ανήκει σε Τούρκους  επιχειρηματίες που έχουν έδρα την  Γερμανία .

Απαραίτητη προϋπόθεση της συμφωνίας είναι η κατασκευή των αεροσκαφών αυτών σε τουρκικό έδαφος με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας στην τουρκική αεροπορική βιομηχανία.

Ο τουρκικός τύπος ανέφερε ότι  αντικείμενο  συζήτησης αποτέλεσε  το αεροσκάφος CASA CN-235 , για το άσχημο προσωνύμιο που φέρει  «ως ιπτάμενο  φέρετρο» .

Τα  αεροσκάφη CN-235 υπέστησαν τρία ατυχήματα σε τρεις μήνες στην Τουρκία προκαλώντας πονοκέφαλο στην τουρκική ηγεσία της αεροπορίας. Τον Ιανουάριο, τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην Καισάρεια .

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δεύτερο ατύχημα που έλαβε χώρα τον Μάιο στην Μαλάτια. Ενώ ένα αεροσκάφος ακόμη κόλλησε  στον αεροδιάδρομο σε δοκιμαστική πτήση , προκαλώντας λαχτάρες στο ιπτάμενο προσωπικό .

Αυτό που γίνεται κατανοητό όμως για την Τουρκία είναι ότι προχωρά ακάθεκτη σε πολύ φιλόδοξα αμυντικά προγράμματα , παρόλες τις εσωτερικές δυσκολίες με σκοπό να καταστήσει τις ΤΕΔ ισχυρές ειδικά κατά της Ελλάδος και του νέου Κουρδικού κράτους που …αχνοφέγγει στον ..ορίζοντα.

Μεθοδικά και αθόρυβα η Τουρκία υπερεξοπλίζεται. Σε συνδυασμό με την προμήθεια των  μαχητικών  αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35  αλλάζουν δραματικά πλέον  τα δεδομένα στο «ακήρυκτο» πόλεμο πάνω από το ελληνικό Αρχιπέλαγος - Στόχος η «de facto» ανατροπή κάθε ισορροπίας δυνάμεων σε όλο το ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές , το F-35 δεν είναι ένα απλό μαχητικό, αλλά ένα game changer όπως λένε οι Αμερικανοί , δηλαδή ένας «παίκτης» που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, όπως τους γνωρίζουμε. Φυσικά δεν εισακούστηκαν.

Αυτή η αγορά σε συνδυασμό με  συνεχή νέες προμήθειες  οπλικών συστημάτων από την Άγκυρα  αναβαθμισμένου επιχειρησιακού επιπέδου,  μας καταδυκνύει το μέγεθος του προβληματισμού τον οποίο οφείλουμε να κάνουμε  όλοι μας , και ειδικά η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία …ως προς τα σχέδια που έχουν κατά του νους οι νέο―οθωμανοί Τούρκοι που θέλουν να ‘υφαρπάξουν‘‘ και πάλι ...πολλά και διάφορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ