Κόσμος

Η Πιονγκγιάνγκ αποφυλάκισε έναν Kαναδό πάστορα που είχε καταδικαστεί σε ισόβια καταναγκαστικά έργα

Η Βόρεια Κορέα αποφυλάκισε, για ανθρωπιστικούς λόγους, έναν καναδό πάστορα ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η αποφυλάκισή του σημειώνεται μία ημέρα αφότου καναδοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως μια αντιπροσωπεία υπό τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της χώρας ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να συζητήσει την περίπτωση του Χιεόν Σου Λιμ, που καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστικά έργα τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Βόρεια Κορέα είχε κατηγορήσει τον Λιμ, ο οποίος υπηρετούσε σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον Καναδά, για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος.

«Ο Ριμ Χιόν Σου, Καναδός πολίτης, αποφυλακίστηκε με αναστολή [της ποινής] λόγω της κατάστασης της υγείας του σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Δικαστηρίου της ΛΔΒΚ την 9η Αυγούστου 2017, για ανθρωπιστικούς λόγους», μετέδωσε το KCNA, χρησιμοποιώντας την επίσημη ονομασία της χώρας, Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας.

Η οικογένεια του Λι άρχισε να ανησυχεί περισσότερο για την κατάσταση της υγείας του μετά τον θάνατο, τον Ιούνιο, του Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος κρατείτο στη Βόρεια Κορέα επί 17 μήνες.

Ο Γουόρμπιερ, που είχε καταδικαστεί πέρυσι σε καταναγκαστικά έργα 15 ετών επειδή αποπειράθηκε να κλέψει προπαγανδιστικό υλικό από το ξενοδοχείο του στη διάρκεια μιας περιοδείας, πέθανε σε νοσοκομείο στο Σινσινάτι μερικές μόλις μέρες μετά την αποφυλάκισή του όντας σε κώμα. Οι περιστάσεις υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατός του παραμένουν ασαφείς.

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κρατά τρεις Αμερικανούς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει τα ταξίδια πολιτών των ΗΠΑ στη χώρα, που τελεί υπό διεθνή απομόνωση, αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο.

Η εκκλησία του Λιμ, που βρίσκεται στην περιοχή του Τορόντο, ανέφερε πως είχε επισκεφθεί τον Βορρά περισσότερες από 100 φορές από το 1997 και βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ορφανοτροφείο και ένα νηπιαγωγείο. Πέρυσι ο Λιμ δήλωσε στο CNN πως περνούσε οκτώ ώρες την ημέρα ανοίγοντας τρύπες σε ένα στρατόπεδο εργασίας όπου δεν είχε δει άλλους κρατούμενους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...