Κοινωνία

Ζάκυνθος: Μαίνεται ανεξέλεγκτη και σήμερα η πύρινη λαίλαπα - Τις 82 έφτασαν οι πυρκαγιές στο νησί (εικόνες, βίντεο)

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, με τις φλόγες να έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς, που μαίνεται σε πευκώδη έκταση πάνω στο βουνό, κοντά στο χωριό Μαριές, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να κινδυνεύει. Γύρω από το χωριό Μαριές, απ' όπου πέρασε η φωτιά το Σάββατο, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Καλά ωστόσο είναι τα νέα από το άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Αναφωνήτρια, το οποίο πλέον δεν κινδυνεύει από τις φλόγες.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων, που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ένα αεροσκάφος τύπου Canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Erisscon, άρχισαν ρίψεις νερού από αέρα, βοηθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Σημειώνεται πως, με έκτακτο δρομολόγιο, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο ενισχύσεις, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, με έκτακτο δρομολόγιο, με το πλοίο «Mare Di Levante» της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Levante Ferries», έφτασαν στην Ζάκυνθο 20 πυροσβεστικά οχήματα, με 40 πυροσβέστες, τρία ερπυστριοφόρα του στρατού, και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Συνολικά, σήμερα στη Ζάκυνθο έχουν ξεσπάσει άλλες έξι πυρκαγιές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 82, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!

https://youtu.be/VDpaNPMQZSM

https://youtu.be/HK7CF71u-8A

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...