Κοινωνία

Ευρωμπάσκετ: Οι σπουδαίες μονομαχίες που έμειναν στην ιστορία! (βίντεο)

Υπάρχουν παιχνίδια που έχουν μείνει στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και του Ευρωμπάσκετ, λόγω της εκπληκτικής απόδοσης που “έπιασαν” παίκτες δύο αντιπάλων ομάδων.

Μονομαχίες που εξελίχθηκαν σε “one man show” κάνοντας στην άκρη τους συμπαίκτες του σαν να παίζουν ένας εναντίον ενός για 40 λεπτά. Το Eurohoops θυμήθηκε κάποιες από αυτές τις αλησμόνητες στιγμές των φίλων του μπάσκετ και σας γυρνάει λίγα ή και περισσότερα χρόνια πίσω.

Η επιλογή έγινε με βάση δύο κριτήρια:

α. Το παιχνίδι να είναι νοκ άουτ.

β. Η συμβολή και η επιρροή των υπόλοιπων παικτών στο παιχνίδι να είναι η μικρότερη δυνατή, αν μπορεί φυσικά κάποιος να το πει αυτό για έναν αγώνα μπάσκετ, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σπουδαίες ομάδες με πολλούς αστέρες στο ρόστερ τους.

Όπως είναι φυσιολογικό δεν χώρεσαν όλοι στην πρώτη δεκάδα γι αυτό και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή η κρισιμότητα του αγώνα. Έτσι έμειναν εκτός πραγματικά σπουδαίες κόντρες όπως η επική μάχη Σαμπόνις (34π) – Πέτροβιτς (30π) το 1985, Ναβάρο (35π) – Βάλτερς (28π) το 2005, Στσάνιελ (29π) – Γκάλης (38π) το 1983, Ερέρος (28π) – Γιασικεβίτσιους (22π) στο Παρίσι και αρκετά ακόμα.

10. Ντιρκ Νοβίτσκι (43π) – Πάου Γκασόλ (31π)

Γερμανία – Ισπανία 90-99
Παιχνίδι χάλκινου μεταλλίου 2001

Το 2001 στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθήσαμε την πρώτη μεγάλη μονομαχία δύο ανερχόμενων τότε σούπερ σταρ που θα κυριαρχούσαν την επόμενη δεκαπενταετία. Ντιρκ Νοβίτσκι εναντίον Πάου Γκασόλ, με φόντο το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ. Ο Γερμανός σημείωσε 43 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, μία από τις καλύτερες επιθετικές επιδόσεις στην ιστορία του Ευρωμπάσκετ, ενώ ο Ισπανός σέντερ πέτυχε 31 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ. Ο Γκασόλ πάντως είναι αυτός που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, αφού ο σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς και ηγέτης μέχρι και σήμερα των “φούριας ρόχας” είχε μεγαλύτερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

https://youtu.be/HSGZdamgNDA


www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...