Κοινωνία

Επιχειρείται με πλάγιο τρόπο η κατάργηση του εκκλησιασμού!

Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου, δάσκαλος
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε μια είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες σε ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως και αφορά στο θέμα του εκκλησιασμού των μαθητών του Δημοτικού, ο οποίος με έμμεσο τρόπο καταργείται. Η είδηση αυτή αναφέρει πως, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 7 του νέου ΠΔ, «Εκκλησιασμός πραγματοποιείται κατά σχολείο ή τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.».

Φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο σκόπιμης παραπληροφόρησης και συσκότισης της αλήθειας για το θέμα αυτό, ακριβώς για να μην αποκαλυφθεί η συντονισμένη προσπάθεια αποχριστιανισμού της παιδείας μας! Στο συγκεκριμένο ΠΔ 79_2017, το οποίο λάβαμε από τον επίσημο ιστοτόπο του Εθνικού Τυπογραφείου, στο άρθρο 3, παρ. 7 αναφέρονται τα εξής: «Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.». Ουδεμία νύξη περί εκκλησιασμού! Η μοναδική αναφορά στο ζήτημα του εκκλησιασμού γίνεται στο άρθρο 3, παρ. 3, όπου αναφέρονται τα εξής: «Επ’ ευκαιρία των εορτών του παρόντος άρθρου δύναται να πραγματοποιείται εκκλησιασμός κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.»!

Ας είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί ως προς αυτά που διαδίδονται μέσω των μισθοφορικών ΜΜΕ…
Επιχειρείται ανερυθρίαστα ο πλήρης αποχριστιανισμός και αφελληνισμός της Παιδείας μας!
Με το νέο «προοδευτικό» ΠΔ για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, εκτός των άλλων αντεθνικών προβλέψεων, ουσιαστικά καταργείται ο εκκλησιασμός! Στο προηγούμενο ΠΔ (201/1998) υπήρχε ρητή αναφορά στον εκκλησιασμό των μαθητών, ο οποίος προβλεπόταν μια φορά τον μήνα και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στο νέο ΠΔ (79/2017) αναφέρεται μόνο πως ο εκκλησιασμός μπορεί να γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, της 25ης Μαρτίου, της εορτής των Τριών Ιεραρχών, της εορτής του Πολιούχου Αγίου και ενδεχόμενης τοπικής εθνικής εορτής! Τέσσερις με πέντε φορές το χρόνο, θα έλεγε κανείς! Αλλά και αυτοί οι ελάχιστοι εκκλησιασμοί θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο στα μικρά σχολεία των χωριών (όσα έχουν απομείνει ανοιχτά…), όπου συνήθως εκκλησιάζεται όλο το σχολείο ανήμερα της γιορτής. Στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της χώρας την παραμονή των παραπάνω επετείων γίνεται μόνο σχολική γιορτή, όχι εκκλησιασμός!

Μέχρι τώρα, ανήμερα των παραπάνω εορτών, παρίσταντο στην Δοξολογία ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες του κάθε σχολείου (προβλεπόταν ρητά με το παλαιότερο ΠΔ). Με το καινούριο ΠΔ δεν προβλέπεται ούτε αυτό (δηλ. η παρουσία του σημαιοφόρου και των παραστατών στις Δοξολογίες)!
Συμπέρασμα: Ουσιαστικά επιχειρείται με πλάγιο τρόπο η κατάργηση του εκκλησιασμού!

aktines.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης