Ρωσία

Επιστράτευση κήρυξε η Ρωσία στο Καλίνινγκραντ - Εικόνα

Ολόκληρο το σύστημα εφεδρείας τεστάρει  η Μόσχα σε μια ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ρωσίας αλλά και στο   Καλίνινγκραντ σε μια προσπάθεια να καταδείξει στο ΝΑΤΟ ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια , ειδικά μετά την νέα διαμάχη σε Ουκρανία και Βαλτική. 

Κάτοικοι της περιοχής του του Καλίνινγκραντ, έλαβαν μαζικά φύλλα ατομικών προσκλήσεων (ΦΑΠ) για την συμμετοχή τους στην στρατιωτική άσκηση του ρωσικού στρατού με την επωνυμία «Δύση-2017».

Όπως έγινε γνωστό την είδηση επιβεβαίωσε και Ρώσος  ανταποκριτής δημοσιεύοντας το ΦΑΠ .

Η εντολή των ρωσικών στρατιωτικών αρχών προς τους καλούμενους για την άσκηση προβλέπει ότι οι ίδιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριό τους , ή την ταυτότητα καθώς και είδη πρώτης ανάγκης .

Η περιφέρεια  του Καλίνινγκραντ θα πρέπει επίσης να εκδώσει πληρεξούσιο για να λάβουν οι συμμετέχοντες τους μισθούς, που θα τους καταβληθούν  κατά την απουσία τους από την νόμιμη εργασίας τους.

Σύμφωνα με  πηγή στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι αστυνομικές αρχές  υποχρεούνται να επισκεφθούν  όλους τους άρρενες ικανούς προς στράτευση κατοίκους της περιοχής , και να τους παραδώσουν προσωπικά  την κλήτευση.

Σε περίπτωση αδυναμίας, τα έγγραφα θα τοποθετηθούν στα γραμματοκιβώτια.

Οι ασκήσεις «Δύση -2017» που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Λευκορωσία και στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, λαμβάνουν χώρα  κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά αυτήν την φορά θα συμμετάσχουν περίπου εκατό χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ και της ΕΕ .

https://youtu.be/3OTw-31jpTU?t=3

Πολλές  χώρες του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Λευκορωσίας-Ρωσίας. Ο ΥΠΑΜ της  Λιθουανίας  Raimundas KAROBLIS τόνισε ότι  οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε πολεμικές  ενέργειες εναντίον του ΝΑΤΟ.

«Αυτή άσκηση  δεν είναι μια προγραμματισμένη εκπαιδευτική αμυντική προσπάθεια  [προσομοίωση], αλλά είναι μια καθαρή προσομοίωση ενός επιθετικού πολέμου  ενάντια στο ΝΑΤΟ, και συγκεκριμένα κατά των χωρών της Βαλτικής και, προφανώς κατά της Πολωνίας»  είπε ο αξιωματούχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Michael Dvorchik εξέφρασε τις ανησυχίες ότι μετά την άσκηση δεν θα…αποχωρήσουν όλες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Λευκορωσία .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικές υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών θα παρακολουθήσουν στενά όλες τις ρωσικές κινήσεις .

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από δυτικά ΜΜΕ , πρόκειται για μια σαφέστατη επίδειξη δύναμης ισχύος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ λόγω των πρόσφατων μετακινήσεων  δυνάμεων στην Βαλτική, μαζί με την υπόνοια μεταφοράς και πυραύλων THAAD δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

Για τον λόγο αυτόν έχουμε και αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Pskov αλλά και αλλού με την ενίσχυση των δυνάμεων της περιοχής σε πυραύλους, προσωπικό και άλλα μέσα.

Έγκυρες πληροφορίες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ΝΑΤΟ αναφέρει την μετακίνηση στα σύνορα των Χωρών της Βαλτικής και στο Καλίνινγκραντ  100.000 Ρώσων στρατιωτών και  εκατοντάδων αεροσκαφών μαζί με πλήθος πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

https://youtu.be/XgNKLssMkXs?t=4

Η Ρωσία φέρεται να έχει τριπλασιάσει την  δύναμη μάχης  στα δυτικά σύνορα και δεν είναι μόνο η παρουσία πυραύλων «Ισκαντέρ».

Η κλιμάκωση από πλευράς Ρωσίας και ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι δεδομένη με αυξητικές  τάσεις το επόμενο  διάστημα λόγω της διένεξης στην Ανατολική Ουκρανία , και λόγω της κατάστασης με την Κριμαία .

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ η Μόσχα θα ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην  Μαύρη θάλασσα , πυροδοτώντας ενδεχομένως νέα κόντρα.

https://youtu.be/I0lwkYotohQ?t=8

Το Καλίνινγκραντ όμως που είναι,  σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αμυντικούς αναλυτές,  ένα« αγκάθι» για το ΝΑΤΟ , θα δεχθεί την μεγαλύτερη πίεση σε ενδεχόμενη σύρραξη Ρωσίας και ΗΠΑ , και για αυτό θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους στόχους της δύσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ