Εθνικά θέματα

Επίδειξη ισχύος της Ιης Μεραρχίας ΠΖ σε Σκοπιανούς και ‘’Βούλγαρους‘ - Φωτιά και ατσάλι "έκαψαν" τα «Λιοντάρια της Μπίτολα»

‘‘Χονδρά‘‘ παιχνίδια  φαίνονται να διαδραματίζονται  στα ελληνικά βόρεια σύνορα από  την στάση της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με άκρως ανθελληνικές προθέσεις αξιωματούχων οι οποίες είναι σαφώς κατά των ελληνικών συμφερόντων. Όλοι αυτοί  προσπαθούν να ενδύσουν αυτές τις άνομες προθέσεις με  τον ‘’μανδύα της διεθνούς νομιμότητας‘‘,  στοχεύοντας πάντα την χώρα μας και μη κάνοντας ‘’βήμα‘’ πίσω από τις διεκδικήσεις τους .  

 Για παράδειγμα , ο  υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας κ. Κράσιμιρ Καρακάτσανοφ θέλει να λέει  να προστατεύσει......τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με τα  όπλα, μιλώντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Ο Καρακατσάνοφ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι ‘‘θέλει δυνάμεις του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ ( ευρωπαϊκός στρατός ) νa έλθουν και να τοποθετηθούν στα ελληνικά σύνορα…μετά την παρουσία τους στο Αιγαίο, αλλά και στα ιταλικά θαλάσσια σύνορα, για να  σταματήσουν έτσι χιλιάδες μετανάστες από το να εισέλθουν στην ήπειρο. Τα σύνορα θα πρέπει να προστατεύονται με τη δύναμη των όπλων αν δεν λειτουργούν άλλα συστήματα‘‘, είπε ο Καρακάτσαν.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους παράνομους μετανάστες να έρχονται στην Ευρώπη στο σύνολό τους", δήλωσε στην Die Welt ο Καρακάτσαν, μέλος του λαϊκιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πατριωτών. "Θα πρέπει να αναπτύξουμε δυνάμεις του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ στην Ιταλία και την Ελλάδα και να υπερασπιστούμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χρήση όπλων αν χρειαστεί", επανέλαβε με στόμφο ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί που υποτίθεται ότι συνομιλούν με την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για την ονομασία, διοργανώνουν  ‘’πανηγύρια‘’ με κομιτατζήδες παρουσία αξιωματούχων του κράτους των Σκοπίων στο μακρυνό μσύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας .

Πρόκειται για  πρόκληση από τους νέους Σκοπιανούς Κομιτατζήδες οι οποίοι  φορούν πλέον κοστούμια  στον μακρινό Καναδά,  η οποία αποδεικνύει περίτρανα την  πλήρη αφερεγγυότητα της νυν σκοπιανικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα.

Μιλούν οι Σκοπιανοί για  το γνωστό σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης “Μακεδονίας του Αιγαίου” με σημαίες και αλυτρωτικούς χάρτες , παρουσία του Γενικού Προξένου των Σκοπίων, εμφανίστηκε στην καναδική πόλη του  Τορόντο, στην οποία διαβιεί μεγάλη ελληνική παροικία , και η οποία αντέδρασε στις σκοπιανές προκλήσεις.

Πριν μερικούς μήνες σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, σκοπιανές ΜΚΟ  μετασχηματίζονται ταχύτατα σε κανονικές παραστρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες προτάσσουν  πρώτα από όλα την «μακεδονική τους καταγωγή» και τα αλυτρωτικά όνειρα για έξοδο στο Αιγαίο πέλαγος.

Μάλιστα τα «Λιοντάρια της Μπίτολα», μιλούν  ξεδιάντροπα  για την διατήρηση των «μακεδονικών γονιδίων» από την αρχαιότητα έως σήμερα κάνοντας λόγο και κατεχόμενη  (ελληνική) Μακεδονία.

ΜΚΟ με ονόματα «Λιοντάρια από το Μοναστήρι», Nepokor , Metodja Patse, και πολλές άλλες είναι βγαλμένες μέσα από τον ψευδομακεδονισμό και μεγαλοϊδεατισμό του  VMRO-DPMNE , λειτουργώντας ως ένοπλο τμήμα αυτών που θέλουν την Μακεδονία και οι περισσότεροι απο τους ηγέτες τους  είναι απόγονοι των Κομιτατζήδων που δρούσαν στην περιοχή μας  την περίοδο 1902-1908 .

Ενώ λοιπόν οι ‘’λύκοι‘’ και όχι ‘’φίλοι‘‘ μαζεύονται στα βόρεια σύνορα μας και ζητάνε ότι θέλουν,  οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  κάνοντας απλώς το καθήκον τους διασπείρουν ‘‘πανικό και τρόμο‘’ στους επίδοξους επιβουλείς της κυριαρχίας του ελληνικού κράτους , ελέω των δανειστών και του ΔΝΤ , έχοντας ‘’γονατίσει‘‘ οικονομικά  τους Έλληνες.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών προκλήσεων παρουσιάζεται η δράση  αποτροπής, όπως την έχει ονομάσει πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Στρατού στις Περιοχές Ευθύνης των 8ης και 9ης Μηχανοποιημένων Ταξιαρχιών, πλησίον των Βορείων συνόρων, Σχηματισμοί της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ) εκτελούν καθημερινά δραστηριότητες επιτήρησης, επαγρύπνησης και διεξάγουν ασκήσεις.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση του συστήματος επιτήρησης συνόρων και η επαύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Η παρουσία όμως για όσους κατανοούν, ...των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των τριών κλάδων  στα σύνορα δεν εμπεδώνουν μόνο το αίσθημα ασφαλείας στους ’Έλληνες πολίτες, αλλά και τον τρόμο σε ‘’φίλους‘‘ και ‘’εχθρούς‘’ , που πρόσφατα πρόκειται για δύο έννοιες πολύ ‘‘μπερδεμένες‘’ και ‘’δύσκολες‘ στην κατανόηση.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...