Κόσμος

Ενα βήμα πριν τον όλεθρο με εμπλοκή Κίνας-ΝΑΤΟ - Β.Κορέα: "Ετοιμαζόμαστε για πραγματικό πόλεμο - Προοίμιο για το Γκουάμ ο πύραυλος πάνω από την Ιαπωνία" - Δείτε τα F15K να βομβαρδίζουν


Ούτε βήμα πίσω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν που προχώρησε σε νέες βαρύτατες απειλές κατά των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι η τελευταία δοκιμή του πυραύλου Hwasong-12, που έγινε υπό την επίβλεψη του Kim Jong-un, ήταν μια επιτυχημένη επίδειξη της αποφασιστικότητας της Πιονγιάνγκ να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή που προκύπτει από τις κοινές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

«Η νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων είναι το πρώτο βήμα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό που διεξάγονται από τα στρατεύματά μας και θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό προοίμιο για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ», ανέφερε ο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος ενδιάμεσης κλίμακας προσγειώθηκε σε καθορισμένη περιοχή και δεν αποτελούσε ποτέ απειλή για τις γειτονικές χώρες.

Χαρακτήρισε επίσης τη δοκιμή ως απόδειξη της πλήρους «στρατηγικής της ικανότητας και των πολεμικών της επιδόσεων».

Η εκτόξευση του πυραύλου ήταν επίσης «ένα προοίμιο για τα αποφασιστικά αντίμετρα που θα λάβουμε εναντίον των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων εάν συνεχιστεί η επιθετικότητα της Ουάσιγκτον», πρόσθεσε.

Η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτή φυσικά, έγινε ως απάντηση από τη Βόρεια Κορέα στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας – ΗΠΑ, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA.

Ήταν ακόμη ένα μήνυμα προς τη Δύση, μαζί με την ανακοίνωση (πρώτη αντίδραση στον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε) πως προετοιμάζεται για πόλεμο και εξακολουθεί να απειλεί το νησί Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση.

Η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Πλέον τα σύννεφα πολέμου κυκλώνουν απειλητικά την Κορεατική.

Εάν ο βαλλιστικός πύραυλος της Πιονγιανγκ χτυπούσε ιαπωνικό έδαφος, αντί να περάσει πάνω από τη χώρα, όπως και συνέβη, τότε αυτό θα σήμαινε την κήρυξη πολέμου.

Η Ιαπωνία είναι επί πολλά χρόνια εταίρος του ΝΑΤΟ που σημαίνει ότι εάν μία ξένη δύναμη χτυπήσει έδαφός της, αυτό θεωρείται ως επίθεση προς όλες τις χώρες της συμμαχίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να αντιδράσουν.

Εαν ο πύραυλος χτυπούσε την Ιαπωνία, αυτό θα σήμαινε ότι το Τόκιο θα είχε κηρύξει αυτόματα πόλεμο εναντίον της Πιονγιάνγκ ανεξάρτητα από το αν η «απερίσκεπτη πράξη» του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε σκοπό να πλήξει άμεσα το νησιωτικό έθνος, λένε οι αναλυτές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των κρατών μελών στην Ασία, θα είχαν ξεκινήσει μια αντεπίθεση είτε με πυρηνικούς πυραύλους είτε με άλλα μέσα.

Αυτό θα βύθιζε μάλιστα, ολόκληρο τον κόσμο σε πόλεμο, καθώς εμμένουν οι φόβοι ότι σε μία τέτοια περίπτωση η Κίνα θα μπορούσε να βρεθεί στη σύγκρουση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και υπερασπιζόταν την Βόρεια Κορέα.

Σενάριο καταστροφικό σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Οι περισσότεροι πόλεμοι συμβαίνουν τυχαία, δεν προσχεδιάζονται, και αν αυτοί οι πύραυλοι είχαν προσγειωθεί στην Ιαπωνία, αναμφισβήτητα θα είχαμε πόλεμο σήμερα το πρωί», δήλωσε στον Independent, ο καθηγητής Αντονι Γκλις, ειδικός ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ.

«Νομίζω ότι η Ιαπωνία θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πόλεμο στη Βόρεια Κορέα. Θα είχε θεωρηθεί ως επίθεση στην Ιαπωνία. Η Ιαπωνία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ. Η εκδίκηση είναι υποχρεωτική, δεν είναι επιλογή. Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ είναι εγγυητής της ασφάλειάς της. Ακόμα κι αν κινούνταν για αντίποινα με συμβατικά όπλα κατά της Βόρειας Κορέας, τότε η ένταση θα κλιμακωνόταν αμέσως. Ήταν μια εντελώς, απερίσκεπτη, επικίνδυνη πράξη της Βόρειας Κορέας. Όλος ο κόσμος είναι τυχερός που αυτά τα όπλα δεν σκότωσαν κανέναν στην Ιαπωνία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Χαμόγελα και πανηγυρισμοί στη Πιονγκγιάνγκ, ανατριχίλα στον υπόλοιπο κόσμο...

Δείτε στο βίντεο, τη Σεούλ να προχωρά σε ρίψη οκτώ βομβών στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Τις βόμβες τύπου ΜΚ84 τις έριξαν τέσσερα μαχητικά F15K.

Δείτε τις εικόνες από την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου.

 
https://twitter.com/IntelCrab/status/902705898703003649

https://twitter.com/FuryBlazing/status/902443934244257793

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ