Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Σφοδρή ανταλλαγή πυρών Αμερικανών και Τούρκων στη Β.Συρία!

Θρίλερ σχετικά με το πολεμικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στην Βόρεια Συρία στην πόλη  Manbij που ελέγχεται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου δυνάμεις οι οποίες  υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ δέχθηκαν πυρά στην πόλη της βόρειας Συρίας από αναφερόμενους ως «αντάρτες», οι οποίοι ήταν πάνοπλοι και συμμετέχουν στην  τουρκική επιχείρηση με την επωνυμία   «Ασπίδα του Ευφράτη».

«Οι δυνάμεις μας δέχθηκαν πυρά και ανταπέδωσαν πριν μετακινηθούν σε ασφαλή τοποθεσία» δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης, χωρίς να διευκρινίσει τίποτα παραπάνω.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι  ΗΠΑ διεμήνυσαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  ότι πυρά από "αντάρτες" που μετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» εναντίον Αμερικανών στρατιωτών "δεν είναι αποδεκτά".

Πληροφορίες από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές όμως κάνουν λόγο για πολεμικό επεισόδιο ανάμεσα σε Αμερικανούς πεζοναύτες και Τούρκους μισθοφόρους της γνωστής εταιρείας Sadat ή Τούρκους καμουφλαρισμένους κομάντος  του τουρκικού στρατού , που δρουν κατά δεκάδες στην περιοχή.

Ο  ξένος τύπος είχε κάνει λόγο πριν δύο ημέρες ,  για την ύπαρξη Τούρκων  κομάντος που έχουν διεισδύσει εντός του συριακού εδάφους για να υλοποιήσουν αναγνωριστικές αποστολές ενόψει τουρκικής επίθεσης.

Ο λόγος της παρουσίας των Τούρκων μισθοφόρων και κομάντος είναι η ανεξέλεγκτη μεταφορά όπλων από τους Κούρδους της Συρίας στους ομοϊδεάτες τους στην Τουρκία ( ΡΚΚ).  

Άλλωστε είτε μισθοφόροι , είτε Τούρκοι κομάντος θα ήταν και οι μόνοι που θα είχαν τα κότσια να πυροβολήσουν πάνοπλους Αμερικανούς στρατιώτες, και πιθανόν να θέλησαν  να περάσουν «μήνυμα» από τον Ερντογάν ότι Κουρδικό  κράτος  στα νότια της Τουρκίας δεν θα γίνει αποδεκτό.  

Ο  εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων  δεν διευκρίνισε εάν στα τμήματα που έπληξαν οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονταν και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, αλλά σύμφωνα με κουρδικές πηγές σαφέστατα υπήρχε παρουσία και Αμερικανών στρατιωτών.

«Οι περιπολίες που διεξάγουμε στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν ως στόχο την αποφυγή της έντασης. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε δεχθεί και άλλες φορές πυρά από τις δυνάμεις των ανταρτών που ελέγχονται από την Τουρκία»,δήλωσε ο ίδιος.

Για το θέμα από ότι φαίνεται,  ενεργοποιήθηκαν αμέσως υπόγειοι δίαυλοι από τους οποίους οι Αμερικανοί απεύθυναν τελεσίγραφο στην Τουρκία να μην επιχειρήσει να πλήξει ξανά δυνάμεις της συμμαχίας,  ή Αμερικανούς στρατιώτες αλλιώς θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.

Το τι ακριβώς έλαβε χώρα στην πόλη Manbij και  ποίοι πυροβόλησαν ποιους και αν είχαμε τραυματίες,  θα αργήσουμε λίγο αλλά θα το μάθουμε λίγο αργότερα όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις σχεδόν πάντοτε.   

Εδώ οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφορικές της Sadat εκπαιδεύουν τους Τουρκομάνους

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ