Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Οι ΗΠΑ δρομολόγησαν ανακήρυξη Κουρδικού κράτους στην Συρία αρχές του 2018 - Ερντογάν: "Θα επεκτείνουμε το στιλέτο με την Ασπίδα του Ευφράτη"

Κοσμογονικές αλλαγές στην Συρία από την δρομολογημένη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαδικασίας, ανακήρυξης  Κουρδικού κράτους στην Βόρεια Συρία, στην οποία ….ετοιμάζεται να επέμβει ο τουρκικός στρατός μετά από προσωπική εντολή του Ερντογάν.  

Ρωσικό ΜΜΕ στα τουρκικά αναφέρει μαζί με τον τουρκικό τύπο την ‘υπόσχεση‘  ανακήρυξης  κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία εντός έξι μηνών μετά από μυστική συνάντηση, υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Πενταγώνου,  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ηγέτη των Κούρδων του PYD (πολιτικός βραχίονας των Σύρων Κούρδων) .

«Είμαστε αποφασισμένοι να επεκτείνουμε το στιλέτο που μπήξαμε στην καρδιά της τρομοκρατικής οντότητας μέσω της «Ασπίδας του Ευφράτη» με νέες κινήσεις. Θα λάβουμε σημαντικά βήματα με νέες εκστρατείες στο εγγύς μέλλον. Καλύτερα να πληρώσουμε το τίμημα καταστρέφοντας σχέδια που στοχεύουν το μέλλον μας και την ελευθερία μας στην Συρία και το Ιράκ παρά στο δικό μας έδαφος» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν μερικές ημέρες ..κάνοντας κατανοητές τις αληθινές προθέσεις του.

Πρόκειται για την ανακήρυξη Κουρδικής  Ομοσπονδίας και  σχέδιο υλοποίηση της το οποίο αποτέλεσε το κύριο μενού  αυτής της μυστικής συνάντησης , την οποία  «ανακάλυψαν» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες , ειδοποιώντας τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος φέρεται να εξοργίστηκε υπερβολικά με τα σχέδια των Αμερικανών.  

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ στην Συρία μίλησαν για την ανακήρυξη Κουρδικού κράτους αναγνωρισμένου στα πρότυπα του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, εντός των επομένων έξι μηνών και με την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών στις  περιοχές υπό τον έλεγχο των Κούρδων .

Ως καταληκτική ημερομηνία ανακήρυξης  του Κουρδικού κράτους μαζί με την  νομιμοφανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην  βόρεια Συρία, αναφέρθηκε ο  Ιανουάριος του 2018. Σύμφωνα με τους Τούρκους, από κουρδικής πλευράς, στην συνάντηση μετείχε και ο Χασάν Μοχαμέτ, εκ των ηγετών του PYD.

Όπως είναι φυσικό η Ουάσιγκτον θα έχει τον κύριο λόγο σε όλες τις νέες δομές του Κουρδικού κράτους , φτάνοντας τους ισλαμιστές Τούρκους στα όρια  της «υπομονής τους».

Την ίδια στιγμή μετά από εντολή του Ερντογάν συγκεντρώνονται ισχυρότατες τουρκικές δυνάμεις  στα σύνορα με την Συρία με σκοπό την εισβολή …χωρίς την άδεια των ΗΠΑ , γεγονός που θα επιφέρει νέα τριβές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία .

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στις  συριακές περιοχές που ελέγχονται από δυνάμεις των ΗΠΑ, PKK και PYD, με τις περιοχές αυτές να  είναι η Τελ Αμπιάντ, η Μανμπιντζ, η Αφρίν και το Τελ Ριφάατ.

Οι τέσσερις αυτές περιοχές αποτελούν στόχο ήδη του τουρκικού πυροβολικού ενώ τα «προεόρτια» ήρθαν με την εκτόξευση πυρών όλμων και αντιαρματικών πυραύλων  που έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Η Άγκυρα φέρεται να έχει αποφασίσει την λήψη μόνιμων μέτρων στην συνοριακή γραμμή κατά μήκος της οποίας οι πληθυσμοί αποτελούνται από Άραβες και Τουρκμένους.

Μιλάμε περίπου για 25.000 Τούρκους στρατιώτες που φέρονται να είναι σε ύψιστη πολεμική επιφυλακή με σκοπό την εισβολή , ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουμε 17.000 μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και 8.000 στρατιώτες του τουρκικού στρατού που αναμένουν εντολές, απέναντι σε τουλάχιστον 20.000 οπλισμένους Κούρδους και αδιευκρίνιστο αριθμό Αμερικανών συμβούλων και κομάντος  .

Η κατάσταση σε αυτήν την περιοχή περιπλέκεται επικίνδυνα για την Άγκυρα που φαίνεται να «χάνει» το παιχνίδι έναντι των προθέσεων των ΗΠΑ  , με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την περιοχή της Συρίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...