Κοινωνία

Δολοφονία στον Γέρακα: «Ο γιος του μου σκότωσε το παιδί και εγώ σκότωσα αυτόν» είπε ο δράστης

Ο πατέρας του φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, είναι ο δράστης της δολοφονίας του Μανούσου Ριτζάκη που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιμένοντας να δικαστεί.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ασφαλείας ήταν σχεδόν σίγουροι ότι ο δράστης της δολοφονίας του 60χρονου άντρα μέσα στο αυτοκίνητο του ήταν ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού Θοδωρή Γαλαζούλα.

Άλλωστε ο ίδιος το έλεγε συχνά ότι θα πάρει το αίμα του πίσω, κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο 49χρονος άντρας θα το έπραττε με τον πιο άγριο τρόπο πυροβολώντας τον εξ επαφής την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο του μετά από ψώνια.

Η εκδοχή της βεντέτας ήταν από την πρώτη στιγμή ένα από τα βασικά σενάρια που εξέταζαν οι αστυνομικοί, ο οποίοι μετά από έρευνα κατέληξαν στην ταυτοποίηση του 49χρονου ως δράστη και στη σύλληψή του την Πέμπτη.

Η δολοφονία του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη στο Γέρακα έγινε το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου με τέσσερις σφαίρες, δύο στο κεφάλι και δύο στο σώμα.

Αυτό που επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών ήταν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ, το οποίο έδειξε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το θύμα του και περίμενε να βγει από το κατάστημα για να τον πυροβολήσει.

Ο πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, στους οποίους είπε ότι δεν μετανιώνει για ό,τι έκανε. «Μου σκότωσε το παιδί μου, τον σκότωσα κι εγώ» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 60χρονος Μανούσος Ριτζάκης το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου είχε πάει στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή Μαραθώνος και Σπατών για να κάνει τα ψώνια του. Βγαίνοντας και αφού μπήκε στο αυτοκίνητό του, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, δύο στο κεφάλι και άλλες δύο στο σώμα.

Τότε στο σημείο δεν βρέθηκαν κάλυκες καθώς η αστυνομία ειδοποιήθηκε ώρες αργότερα δίνοντας χρόνο στο δράστη να καλύψει τα ίχνη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 49χρονος πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τον Ριτζάκη τέσσερις φορές, δύο στο κεφάλι και δύο στην πλάτη.

Η δολοφονία Γαλαζούλα

Η βεντέτα των δύο οικογενειών ξεκίνησε τον Μάιο όταν σε δασική έκταση στην Πεντέλη βρέθηκε το άψυχο κορμί του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα είχαν καταλήξει στον 23χρονο γιο του Μανούσου Ριτζάκη τον οποίο και συνέλαβαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη καθώς τότε ο νεαρός αρχικά τους επιτέθηκε με το αυτοκίνητό προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό - χωρίς επιτυχία - και μετά από καταδίωξη είχε συλληφθεί.

Ο 23χρονος τότε είχε επικαλεστεί προσωπικές διαφορές με τον 20χρονο Θοδωρή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...