Κύπρος

Δημιουργία αστεροσχολείου εξήγγειλε ο Νίκος Αναστασιάδης

Τη δημιουργία αστεροσχολείου εξήγγειλε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και εξέφρασε την ελπίδα όπως σύντομα κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος του αστεροσκοπείου στην περιοχή του Τροόδους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη στην εξαγγελία σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Με τις Περσείδες στο Τρόοδος», την οποία παρακολούθησε χθες το βράδυ συνοδευόμενος από τα παιδιά και τα εγγόνια του.

"Ελπίζω σύντομα" είπε "να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο και πάρα πολύ σύντομα να έχουμε ένα από τα σημαντικότερα από πλευράς χώρου αστεροσκοπεία. Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να συμβάλει στη δημιουργία του αστεροσχολείου, μέσα από οικονομική βοήθεια και μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας".

Με αυτά, συνέχισε, "θα επωφεληθούν όσοι λατρεύουν τη φύση και ιδιαίτερα τα φαινόμενα που μπορεί να προσφέρει το Τρόοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και η ανάπτυξη γενικότερα της μάθησης. ήθελα να δω πολλά παιδιά και νέους να ενδιαφέρονται και να εμπλέκονται στα φαινόμενα της φύσης".

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης, σημείωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, «θα πει περισσότερα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...