Πολιτική

Δεν παίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ: Πουλάνε «success story» που δεν πιστεύουν (Τσίπρας), για την ανάπτυξη επικαλούνται τη Μέρκελ (Σιμορέλης) και όταν τίποτα δεν γίνεται είναι περσινά ξινά σταφύλια (Αλεξιάδης)

Δεν παίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξουσία ή η ανοησία τους έχει ζαλίσει και προχωρούν σε δηλώσεις που εξοργίζουν τους πολίτες. Μετά τα «περσινά ξινά σταφύλια» του πρώην υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δήλωση που προκάλεσε σάλο, ήρθε σήμερα ένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σιμορέλης να αναφέρει πώς έρχεται η ανάπτυξη γιατί το είπε η Μέρκελ και το δείχνουν οι δείκτες.

Η ανάπτυξη είναι το τυράκι για να λαμβάνονται συνεχώς νέα μέτρα. Το έχουν αντιληφθεί πλέον οι πάντες. Τους έχουν πάρει χαμπάρι. Προφανώς ο κ. Σιμορέλης τώρα το αντιλήφθηκε ή προσπαθεί να πουλήσει το παραμύθι του «success story» που πουλούσε και ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να το πιστεύει, όπως ομολόγησε χθες κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο της εταιρίας «Παπαστράτος».

Όπως είπε χθες ο κ. Τσίπρας, όταν τον επισκέφθηκε ο επιχειρηματίας στο γραφείο του για να του πει πώς θα κάνει επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, εκείνος γύρισε στον τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο και του είπε «σίγουρα δεν μας κοροϊδεύει;». Κι όμως ο κ. Τσίπρας πουλούσε το «success story» των επενδύσεων το οποίο ούτε ο ίδιος δεν πίστευε.

Έτσι λοιπόν και ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης υπερασπιζόμενος σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη την κυβερνητική πολιτική είπε ότι «οι επενδυτές στηρίζουν την ελληνική οικονομία, έχουμε ένα δισ. ευρώ επενδύσεις» και «αλλάζει σελίδα η χώρα και αυτό φαίνεται καθαρά, το λένε οι δείκτες, η Μέρκελ, ο Μακρόν».

Απίστευτη αποκάλυψη από τον κ. Σιμορέλη. Θέλει να πείσει του Έλληνες πολίτες ότι έρχεται η ανάπτυξη από αυτά που λέει προεκλογικά η Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία και έχουν πει επανειλημμένως οι δανειστές προκειμένου να σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στο τούνελ των μνημονίων τη χώρα. Πόσες και πόσες φορές έχουν δηλώσει οι δανειστές πώς η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και απομένουν λίγες μεταρρυθμίσεις ακόμη για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της; Η απάντηση είναι άπειρες.

Επίσης, ο κ. Σιμορέλης παραδέχτηκε ότι «υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά μην ξεχνάτε ότι η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και για όλη αυτή την κατάσταση δεν ευθυνόμαστε εμείς. Η πολιτική ζωή δεν ξεκίνησε το 2015 - δυστυχώς οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν εδώ και 40 χρόνια, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική μετράει το αποτέλεσμα - το αποτέλεσμα το είδατε».

Στο θέμα αυτό όμως ήταν πιο «παραστατικός» χθες ο Τρύφων Αλεξιάδης που έχει περάσει και από το υπουργείο Οικονομικών. Χαρακτήρισε την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ως «περσινά ξινά σταφύλια».

«Ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του ’17 σε σχέση με το ’16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ».

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «ο φόρος ιδιοκτησίας το 2017 έχει μειωθεί κατά 20 εκατ. ευρώ» και σημείωσε ότι «σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο».

Από τα 3,2 δισ. που είναι ο ΕΝΦΙΑ φέτος, ο κ. Αλεξιάδης θεωρεί δηλαδή τη μείωση των 20 εκατ. ευρώ ελάφρυνση για τους πολίτες. Οι άνθρωποι δεν παλεύονται. Το ευτύχημα είναι πώς οι δηλώσεις αυτές γίνονται παραμονές της ΔΕΘ, οπότε οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πώς οι όποιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα μπορούν να είναι σύντομα... περσινά ξινά σταφύλια. Κοινώς δεν θα υλοποιηθούν ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...