Πατριαρχεία

Δεν πάει Ζάκυνθο ο Αρχιεπίσκοπος: Μήπως για να μην συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Τα ανοιχτά μέτωπα

Τα γιορτινά της θα φορέσει η Ζάκυνθος κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου op;ote εορτάζει την επέτειο των 300 ετών από την Μετακομιδή από τα νησιά Στροφάδια του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου.

Για το σπουδαίο αυτό θρησκευτικό γεγονός δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί, επιστρέφει για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού Άγιο Διονύσιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Φέτος οι θρησκευτικές τελετές θα πραγματοποιηθούν, επίσης, με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄, αλλα΄τελικά όχι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β΄...

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι ο Πατριάρχης θα ταξιδέψει προς Ζάκυνθο με ειδική πτήση, και θα τον συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Ικονίου Θεόληπτος και Αυστρίας Αρσένιος, η δε πτήση θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο της Ζακύνθου περί τις 6.20 το απόγευμα της 23ης Αυγούστου.. Έτσι ο Πατριάρχης θα φθάσει εγκαίρως στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, ούτως ώστε στις 7 μ.μ., κατά το ανακοινωθέν πρόγραμμα, να πραγματοποιηθεί η πανεπίσημη έναρξη της πανηγύρεως του Αγίου της Συγγνώμης, με την εν πομπή Κάθοδο του ιδίου του Πατριάρχου από το Αρχονταρίκι της Μονής προς το Καθολικό!

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 24 Αυγούστου θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Στις 10πμ αναμένεται η αφιξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 19.30μμ θα ξεκινήσει η επίσημη Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος στην πόλη.

Το μέγιστο ερώτημα όμως είναι γιατί δεν θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος στις εορταστικές εκδηλώσεις και μάλιστα ενώ αρχικά επρόκειτο να δώσει το παρόν.

Φήμες υποστηρίζουν πως στο παρασκήνιο το καζάνι μεταξύ Αθήνας και Φαναρίου βράζει με διάφορες αφορμές. Μια εξ αυτών το θέμα του ναού του Αγίου Γεωργίου Προμπονά.

Δεύτερο ανοιχτό μέτωπο το θέμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων, Ιεράρχη των “Νέων Χωρών”.... Η διαδικασία πρέπει να περάσει και από το Φανάρι όπως προβλέπει το τυπικό και με δεδομένα όσα συμβαίνουν στην Μητρόπολη Σικάγο η Αθήνα ανησυχεί για το τι θα πράξουν οι Φαναριώτες.

Άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος σε πρόσφατη συνεντευξή του το είχε επισημάνει για τις σχέσεις με το Φανάρι: “αν ραγίσει το γυαλί….”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ