Υγεία

Δεν ήταν σπυράκι, αλλά ύπουλος σταφυλόκοκκος και παραλίγο να τυφλωθεί! - Τι ΔΕΝ έπρεπε να κάνει

Η δημοσίευση που έκανε στο twitter μιας νεαρή κοπέλα έχει γίνει viral, επειδή κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα: νόμιζε ότι είχε ένα σπυράκι στο πρόσωπο, το έσπασε, αλλά έπαθε σοβαρό πρόβλημα επειδή επρόκειτο για σημάδι σταφυλόκοκκου!

Ο σταφυλόκοκκος είναι ύπουλη ασθένεια. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το να σπάμε τα σπυράκια εμπεριέχει κίνδυνο μόλυνσης, αλλά παρόλα αυτά, ο πειρασμός επικρατεί και αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο ούτως ή άλλως.

Η Katie Wright μοιράστηκε την ιστορία της στο twitter, μαζί με δύο φωτογραφίες του προσώπου της πριν και 48 ώρες αφότου έσπασε το σπυράκι.

“Πριν από μια εβδομάδα, αποφάσισα να σπάσω κάτι που νόμιζα ότι ήταν ένα μεγάλο σπυράκι κάτω ακριβώς από την επιδερμίδα μου, επειδή είχε αρχίσει να με πονάει” έγραψε.

“Μέσα σε μια ώρα, ολόκληρο το πρόσωπό μου διογκώθηκε και ο πόνος ήταν οξύς. Ένιωσα ότι κάτι θα έσκαγε μέσα από το δέρμα μου”.

Αποδείχτηκε η Wright δεν είχε σπυράκι, αλλά σοβαρό κρούσμα κυτταρίτιδας, μια μόλυνση σταφυλόκοκκου που είχε επηρεάσει τον βαθύ κυτταρικό ιστό στο πρόσωπό της.

Αφότου πείραξε το “σπυράκι” και πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι βρισκόταν σε σοβαρό κίνδυνο να μεταδοθεί η λοίμωξη στον εγκέφαλο ή στα μάτια της, γεγονός που θα μπορούσε να της είχε προκαλέσει τύφλωση ή, σε σοβαρή περίπτωση, ακόμα και θάνατο!

Η Wright υποστηρίζει ότι είναι συνήθως πολύ προσεκτική με το πλύσιμο στα βουρτσάκια του μέικαπ, αλλά παραδέχεται ότι πιθανότατα η λοίμωξη προκλήθηκε από μια βρώμικη βούρτσα φρυδιών.

Με την ανάρτησή της, θέλησε να προειδοποιήσει άλλες γυναίκες για τους κινδύνους από την μη σωστή συντήρηση των προϊόντων και αξεσουάρ μέικαπ, αλλά και να μην δοκιμάζουν ποτέ να σπάνε τα σπυράκια τους.

Ο σταφυλόκοκκος μπορεί να εκδηλωθεί με μια ποικιλία συμπτωμάτων που κυμαίνονται από μικρά προβλήματα του δέρματος μέχρι και ενδοκαρδίτιδα, μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς (ενδοκάρδιο).

Ως εκ τούτου, τα σημάδια και τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο σταφυλόκοκκος ποικίλλουν ευρέως, ανάλογα με τη θέση (σημείο του σώματος) και τη σοβαρότητα της λοίμωξης.

Οι μολύνσεις που προκαλούνται από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου οφείλονται σε είδη μικροβίων που βρίσκονται συνήθως στο δέρμα ή/και την μύτη, ακόμη και των κατά τ' άλλα υγιών ατόμων. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα βακτήρια δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα και εκδηλώνονται απλά με σχετικά μικρές δερματικές λοιμώξεις.

Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ο σταφυλόκοκκος προκαλεί λοίμωξη που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα για τον ασθενή αν τα βακτήρια εισβάλλουν βαθύτερα στο σώμα του και εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, τις αρθρώσεις, τα οστά, τους πνεύμονες και την καρδιά του.

Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει αντιβιοτικά και αποστράγγιση της μολυσμένης περιοχής. Ωστόσο, ορισμένες λοιμώξεις σταφυλόκοκκου δεν ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα κοινά αντιβιοτικά.

Πηγή: iatropedia

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...