Κοινωνία

Δείτε πώς έγιναν τα χέρια κωπηλάτη μετά από αποστολή στον Αρκτικό Κύκλο (εικόνα, βίντεο)


Πριν από έναν χρόνο ο Βρετανός κωπηλάτης Alex Gregory έκανε περήφανη τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο μαζί με τους συναθλητές του στην τετράκωπο ανδρών.

Επρόκειτο για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κέρδιζε σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο διάσημος αθλητής, ο οποίος είχε διακριθεί ξανά το 2012 στο ίδιο άθλημα.

Με τους επόμενους Ολυμπιακούς να απέχουν ακόμα τρία χρόνια, ωστόσο, η ομάδα των Βρετανών κωπηλατών έπρεπε να βρει έναν εποικοδομητικό τρόπο να περάσει τον χρόνο της: Τι καλύτερο λοιπόν από το να αναλάβουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή, δηλαδή να κωπηλατήσουν από τη Νορβηγία στην Ισλανδία;

Στις πρώτες εννέα μέρες του ταξιδιού της, η φιλόδοξη ομάδα κατάφερε να διανύσει την απίστευτη απόσταση των 965 χλμ, σπάζοντας οχτώ παγκόσμια ρεκόρ, μεταξύ των οποίων εκείνο για την ταχύτερη κωπηλατική διαδρομή γύρω από την Αρκτική αλλά και το βορειότερο γεωγραφικό πλάτος που έφτασαν ποτέ κωπηλάτες.

Ωστόσο, μετά από πέντε μέρες με πυκνή συννεφιά, οι επαναφορτιζόμενες με ηλιακή ενέργεια μπαταρίες του εξοπλισμού τους άδειασαν τελείως, αναγκάζοντας την ομάδα να διακόψει την αποστολή της και να καταφύγει στο νορβηγικό νησάκι Jan Mayen, όπου οι αθλητές βρίσκονται ακόμα έναν μήνα μετά την αναχώρησή τους.

Το νησάκι απέχει 600 χιλιόμετρα από την ισλανδική ενδοχώρα και είναι τελείως απομονωμένο. Οι κωπηλάτες το μοιράζονται αποκλειστικά με Nορβηγούς στρατιώτες και επιστήμονες του Νορβηγικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, περιμένοντας να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες ώστε να συνεχίσουν την αποστολή τους.

Αυτή η απρόσμενη ανάπαυλα πάντως έδωσε την ευκαιρία στον Gregory να μοιραστεί με τους φαν του στο Twitter μια συγκλονιστική φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τα χέρια του λίγο μετά την διακοπή της αποστολής στον Αρκτικό Κύκλο.

«Τα χέρια μου έχοντας περάσει τόση πολλή ώρα μέσα σε βρεγμένα γάντια. Οι φουσκάλες δεν ήταν τόσο σοβαρές σε αυτήν την κωπηλασία στον Πόλο, αλλά το κρύο και η υγρασία πέρασαν μέσα από το δέρμα», έγραψε ο Γκρέγκορι κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...