Ρωσία

Δέος στο US NAVY: Αιφνιδιαστικές στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ θέτουν σε συναγερμό Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον (Βίντεο)

Έγκυρες πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ ,  αναφέρουν την διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων  στο Καλίνινγκραντ,  με την συμμετοχή πλήθους ρωσικών δυνάμεων δεκάδων  αεροσκαφών μαζί με αριθμό  πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Πρόκειται για μια σαφέστατη επίδειξη δύναμης ισχύος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ λόγω των πρόσφατων μετακινήσεων  δυνάμεων στην Βαλτική, μαζί με την υπόνοια μεταφοράς και πυραύλων THAAD δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

Για τον λόγο αυτόν έχουμε και αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Pskov αλλά και αλλού με την ενίσχυση των δυνάμεων της περιοχής σε πυραύλους, προσωπικό και άλλα μέσα.

https://youtu.be/t3yBlr1ugEY?t=80

Υπενθυμίζουμε ότι ρωσικό υποβρύχιο στην θάλασσα του Μπάρεντς εκτόξευσε πύραυλο Kalibr σε μια πλήρη δοκιμή συστημάτων και μέσων, εν μέσω νατοϊκών σχεδίων σε Βαλτική, Πολωνία, Ρουμανία, Μολδαβία και Υπερδνειστερία.

Οι ασκήσεις  αφορούν σενάρια απόβασης δυνάμεων με αποστολή την αποτροπή τους προσομοιώνοντας σαφώς επιθετικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε αυτήν στενή λωρίδα εδάφους , η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Εντωμεταξύ  11 επίλεκτες μονάδες πεζοναυτών από τα παράκτια στρατεύματα άμυνας του στόλου της Βαλτικής πραγματοποιούν απόβαση μάχης στην περιοχή  «Khmelevka» στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του στόλου.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι πεζοναύτες με τον «μαύρο μπερέ» πραγματοποιούν απόβαση από τη θάλασσα, με μονάδες  μηχανοκίνητου πεζικού προκαλώντας την προσοχή στις υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ .

Οι Πεζοναύτες επιβιβάστηκαν στα  αμφίβια πλοία από το Λιμάνι Baltiysk. Η απόβαση  οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Khmelevka» στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, από δέκα μικρά αποβατικά σκάφη κλάσεως «Eugene Kocheshkov»,  6 μεγάλα αποβατικά σκάφη κλάσεως «Denis Davydov», τα οποία μετέφεραν άρματα  μάχης, περίπου και 200 πεζοναύτες  του στόλου της Βαλτικής.

https://youtu.be/I0lwkYotohQ

Έγκυρες πληροφορίες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ΝΑΤΟ αναφέρει την μετακίνηση στα σύνορα των Χωρών της Βαλτικής και στο Καλίνινγκραντ  100.000 Ρώσων στρατιωτών και  εκατοντάδων αεροσκαφών μαζί με πλήθος πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Η Ρωσία φέρεται να έχει τριπλασιάσει την  δύναμη μάχης  στα δυτικά σύνορα και δεν είναι μόνο η παρουσία πυραύλων «Ισκαντέρ».

Η ουσία όμως για το ΝΑΤΟ και τους Γερμανούς είναι ότι εντός του Καλίνινγκραντ υπάρχουν δύο τουλάχιστον περιοχές του Καλίνινγκραντ στις οποίες υπάρχουν αυτονομιστές.

Σε μία από αυτές υπάρχουν άτομα που είναι  επιρρεπή στον  εξτρεμισμό και συνδέονται με νεοναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία .

Πρόκειται για το «Βαλτικό  Ρεπουμπλικανικό Κόμμα»,» την  «Βαλτική  πρωτοπορία αντίστασης» , και τις « επιτροπές κοινωνικής αυτοάμυνας» (CBS). Αυτές οι οργανώσεις  είναι σε επαφή με την άκρα δεξιά στο εξωτερικό και είναι επιρρεπείς σε ριζοσπαστική δράση.

Οι ομάδες αυτές είναι σε επαφή με την γερμανική οργάνωση  PEGIDA και εθνικιστικές ομάδες στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής.

Σε περίπτωση μαζικών εξεγέρσεων, η δράση αυτών  των οργανώσεων λόγω του μικρού αριθμού τους είναι απίθανο να «γείρουν την πλάστιγγα», όπως ο «Δεξιός τομέας» στην Ουκρανία , αλλά μπορούν  να χρησιμοποιηθούν  για  την πρόκληση αιματηρών επεισοδίων .

Μαζί με  τις εξτρεμιστικές ομάδες στην περιοχή υπάρχουν πολλές και αρκετά αξιοσέβαστες κοινωνικές ομάδες, που ασχολούνται με την τοπική ιστορία, την  μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολικής Πρωσίας, ενώ υπάρχει ακόμη και η Γερμανική Εταιρεία για την Προστασία των πολιτών .

Όλες αυτές οι οργανώσεις , ως επί το πλείστον λειτουργούν με δυτικές επιδοτήσεις, και αποτελούν  σαφώς την γερμανική «ήπια δύναμη».

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς αναλυτές οι ταραχές θα ξεκινήσουν στην ξαφνικά στο Καλίνινγκραντ.

Στη συνέχεια, οι περιφερειακές αρχές με τις εγγυήσεις  της Δύσης θα υποστηρίξουν  τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων  για την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Ρωσία, η συνέχεια είναι γνωστή .

https://www.youtube.com/watch?v=t3yBlr1ugEY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ