Ρωσία

Γκαγκάριν, Στάλιν και Πούτιν στους εκατό Ρώσους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αιώνα

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναδείχθηκαν πρώτοι με τη σειρά αυτή, στην κατάταξη ενός καταλόγου με 100 προσωπικότητες της Ρωσίας που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017, που συνέταξε η εταιρεία ACMG σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή τη στιγμή η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6%, ενώ σε μικρή απόσταση στη τρίτη θέση με το ίδιο ποσοστό 44,6% βρίσκεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν», όπως επισημαίνει η εταιρεία ACMG στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Το περιοδικό Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με τους εμπειρογνώμονες επέλεξαν τους «Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή, συγκαταλέγονται ο διάσημος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκόφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, η τραγουδίστρια Άλα Πουγκατσόβα και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν.

Ο πιο νεαρός σε ηλικία Ρώσος στον κατάλογο αυτό των προσωπικοτήτων του Forbes, είναι 23χρονος Βιτάλικ Μπουτέριν που ίδρυσε την πλατφόρμα του ψηφιακού νομίσματος Ethereum.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...